araçtaki seslerim çözüldü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozgun88
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozgun88

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar yazmıştım bugün 9 da randevum vardı Allah'a bin şükür halloldu bir çoğu yazayım sizler için yardımı dokunabilir komple anlatayım :)

ilk olarak plakalığım aracı ilk aldığımda beyazdı değiştirmemelerini söyledim ve aynen kaldı çünkü aracım beyaz ve bence gayet hoş duruyor siyaha nazaran bana göre
rütuş işlemim vardı küçücük para almadan hallettiler sağolsunlar  greatt

1. orta dikiz aynasının arkasında sesörlerin olduğu kutu gevşekti cok az da olsa yeni yeni ses duymaya başlamıştım

և֖Z֜M֜ : arkadaşlar buraya güçlendirici uygulandı artık tam olarak sabit duruyor ve hiç ses yok çok şükür dancee

2. 100-120 civarı sol diregin ordan tıkır tıkır bi ses geliyordu bazen kablo, havalandırma perdesi vs. olabilir diye bende yardımcı olmaya çalıştım

և֖Z֜M֜ : genç ustam kaputu açtı ve ön fardan şoför kapısına kadar eliye hafif hafif vura vura geldi aynı ses geliyor kaporta ustası ordaki plastiklere güçlendirme çalışması uyguladı ve zamanla yerine daha da oturacagını söylediler ses şu an 150 yi geçince geliyor ama çok az ve nadiren %90-95 azaldı buda çok şükür dancee ( bir arkadaşında bu problem vardı ) bana göre hiç beklemediğim tarzda sorun nedeni bulundu :)

3. genellikle bozuk ve parke taş yollarda ( duymak için aracı boş vitese atın ) sol önden bi zırıldama geliyordu sanki kuş kafesine vurur gibi :)

և֖Z֜M֜ : genç ustam aracı lifte çekti ve lastiğin alt - üst - yan kısımlarına iki eliyle sertçe vurdu ve aynı ses geliyor ( bazen bagajı kapatırkende sanki ses geliyordu çok benzer bi ses bu arada sanrım o da aynı yerdenmiş kalmadı ) ilginç bir çözüm bana göre yine belki de davlumbaz dediğiniz bu ama zannetmiyorum değil sanırım. lastiğe eğildiğinizde parlak diskimizin etrafında siyah bir halka var göreceksinizdir o diske yakınmış ve zırıldamayı o yapıyormuş Allah'a bin şükür kurtuldum bu sesten de lifte lastikleri çıkarıp hallettiler hatta ilerde diğerleride yapabilir diye onlarıda ayarladırlar ( genelde önden gelirmiş ) dancee

kaliperleri kontrol ettirdim cok hafif elle sallayınca geliyor ama şimdilik yollarda ses yapmıyor inşallah da daha yapmaz  greatt

arkadaşlar çok şükür  special_prayer ben kurtuldum darısı başınıza çünkü sesten araç satcam diyen arkadaşlar vardı ama aracı öyle seviyorum ki çok üzülmeye başlamıştım Allah razı olsun yardımcı olan tüm forum arkadaşlarımızdan ve Aydın Surtaş ustalarından  m34444

Ynt: araçtaki seslerim çözüldü

Ne güzel bütün sorunlarınız hallolmuş.

Ses sorununu servisler değil, işini seven ustalar çözer (?)

Bu sorunlar sanırım fabrikadaki işçilikten dolayı oluşan sorunlar.Doğru montaj yapılsa belki bu sorunların hiç biri olmayacak.

Ses demişken ben de son birkaç haftadır işkillenmeye başladım.Debriyajım değişeli 10 bin km yi geçti.Rampada da geri kaçırmıyor, buna rağmen içimde bir ses ters giden birşeyler var gibi diyor.Cam açıkken farkettim debriyaja basma çekme sırasında sanki iki metalin birbirine çaprması şeklinde bir klikleme sesi duyuyorum.Bu arada ayağımın ayarı gene kaçtı, vites değişimleri sırasında debriyajı bırakmadan gaza biraz fazla basıyorum, debriyajı bırakınca araç hafifçe silkeleniyor.Devir saatine bakarak vites değiştirince faydası oluyor, nitekim DSG li VW minibüslerin vites değişimi sırasında devir saatinin nasıl değiştiğini gördüm, direk sallanmadan daha düşük bir devire iniveriyor.

Debriyaj sesi konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Ses sorununu servisler değil, işini seven ustalar çözer (?)
kesinlikle katılıyorum sesi duymazdan gelen çok genç kardeşimin adı BAYRAM ALİ giden olursa

corsa_1990 link' Alıntı:
Ne güzel bütün sorunlarınız hallolmuş.
Allah'a bin şükür içim ferahladı

vehicle_dynamics link' Alıntı:
Bu sorunlar sanırım fabrikadaki işçilikten dolayı oluşan sorunlar.Doğru montaj yapılsa belki bu sorunların hiç biri olmayacak.

Ses demişken ben de son birkaç haftadır işkillenmeye başladım.Debriyajım değişeli 10 bin km yi geçti.Rampada da geri kaçırmıyor, buna rağmen içimde bir ses ters giden birşeyler var gibi diyor.Cam açıkken farkettim debriyaja basma çekme sırasında sanki iki metalin birbirine çaprması şeklinde bir klikleme sesi duyuyorum.Bu arada ayağımın ayarı gene kaçtı, vites değişimleri sırasında debriyajı bırakmadan gaza biraz fazla basıyorum, debriyajı bırakınca araç hafifçe silkeleniyor.Devir saatine bakarak vites değiştirince faydası oluyor, nitekim DSG li VW minibüslerin vites değişimi sırasında devir saatinin nasıl değiştiğini gördüm, direk sallanmadan daha düşük bir devire iniveriyor.

Debriyaj sesi konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.

fabrika konusuna katılıyorum aynı fikirdeyim.
benim araç da 7000 oldu çok şükür debriyajda bi sıkıntı yok ama şayet olan duyarsam ve çözüm duyarsam sizi bilgilendiririm. birde araçlarımıza cok önem veriyoruz o yüzden kulağımız sürekli forumda seste şurda burda vallahi korkuyorum bazen sakınan göze çöp batacak diye Allah korusun

Geri