Aralıklı Düşük Basınç Arızası

Bankman1905

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba. 2011 h kasa 1,3 dizel manuel astra sahibiyim. Araçta seyir halinde arıza ışığı yandı.Araç hızı 100-120 yi geçmiyor.Yokuş yukarı ise 60-80 arasında kalıyor. Stop ettirip çalıştırınca tekrar düzeliyor sonra yine ışık yanıyor.Vaktim olmadığı için özel serviste arıza kaydına baktırdım Aralıklı düşük basınç arızası olduğu ve motorun revize edilmesi gerekiyor dendi.İnternette dolaşırken selonoid valfi değişikliği gibi yorumlarla karşılaştım. Çözümü ne olabilir bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Ford fiesta dizel aracım vardı arabayı yıkadığım gün yada zemin ıslak olduğu yerden geçtiğim gün araba seninkine benzer sorunlar yapıyordu. 120 ile giderken aniden stop etme, çalışmama, immobilizer arızası gibi marş basıp çalışmama vs herşey aynı. Sana tavsiyem tamirciyi felan bi kenara bırak önce bi sigorta kutunu aç eriyen kopan sigorta tel artıkları sigorta varmı ona bak. Sonra kutun temizmi oksitlenme su alma varmı ona bak varsa temizlet geçer başka yerde arama sorunu tesisatta sorunun

Bir de ek olarak 5/30 yağ kullanman gerekiyor sanırım inşallah olması gerektiğinden farklı yağ konulmamıştır

Son bakım hariç yetkili serviste bakım yapılmış. Ben 2016 Aralık ta aldım. Yağ konusunda sorun var mı emin degilim. Sıkıntı sorunu tam doğru ve kazıklanmadan halledebilmekte. Başka bu tür bir sorunla bilgisi olan da yazarsa sevinirim. Teşekkürler yanıtın için.

basınç sensörü arızasıdır. Arıza kodunu tam verirseniz, daha doğru olur. Basit bir sensördür.

Emre hocam yalnızca sensör hatalı olsaydı performans düşüşü olmazdı diye düşünüyorum

Hata kodu p0107 ymiş.İnce bir hortum yanları yırtılır yerinden çıkmış,ucunu kesip tekrar taktık sorun çözüldü.

Geri