Arıza lambası yandı yardım !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 37OPEL37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

37OPEL37

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.suatin.gezegeni.com
arkadaşlar vectrama bugün lpg taktırdım akşam yaklaşık 60 km yol yaptım sonra biraz durdum arabayı yeniden çalıştırdım ve motor elektroniği arıza lambası yanmaya başladı ve sönmedi. sorun ne olabilir

mantıklı gelmeyebilir ancak aracınızı stop edip benzinde çalıştırdınız mı?
bir de öyle deneyin isterseniz.

O2 sensörü olabilir.

arkadaşlar böyle durumlarda, hata tarifi net yapılamadığından net çözüm söylemek yanlış olur, size servis yolu görünmüş.

Ustaya gittim. bilgisayra ile kontrol etti. Motor yakıt sisteminde bir hata buldu ve sildi. önemli değil dedi. LPG talıldığı için olmuş dedi. Işık söndü şimdilik. daha 50 km yol yaptım inşallah bi daha yanmaz.

üzmüş olmamayayım ama bir daha yanacaktır.lpg den dolayı oksijen sensörü (lambda) hata veriyor.ışık yansada mahsuru yok,söndürmek için makineye bağlatman lazım.Tecrübeyle sabittir bendede 2002 astra 1,4 var.lpg takılınca aynı sorunları yaşadım.Işık için nette satılan cihazlar var onlardan birini aldım kendim söndürüyorum. Kafanı takma.

Arkadaşlar bu yanan lamba motor elekt(anahtar şekl.olan)ambasımı yoksa katalitik konvektör lambası mı,siz hangi lambayı söndüren cihazı aldınız ve adresi nedir?Bu lambalar hepimizin baş belası ...

Eğer aracına sıralı sistem lpg taktırmadıysan o ışık sana kardeş sönmez sürekli yanar, sıralı sistem lpg taktırdıysan lpg ayarındandır lpg yi takan servise götürürsen orada lpgi bilgisyaara bağlayarak sorunu çözüyolar yine gitmezse büyük ihtimalle oksijen sensörün arızalıdır ki buda 130,00 ytl demek en azından sivasta böyle :))) geçmiş olsn

Geri