arkadaşlar bilgilerinize ihtiyacım var.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan G.G.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

G.G.

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ben vectra 2004 arabamı yeni aldım. 2. el olması nedeniyle kullanım klavuzu vs. yok elimde. açıkçası henüz uzun farların nerden yandıgını dahi bilmiyorum :o arka park sensörü var ama çalışması için bi yere basmam mı gerekiyo bilmiyorum, yağmur sensörü otomatikmi devreye giriyo yoksa benmi ayarlamalıyım. aynı şekilde far sensörünün uygulamaya geçmesi için ne yapmam gerekiyo. alalı bir hafta oldu 2 defa kullanma fırsatım oldu. henüz çözemedim. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler...

Bildiğim kadarını paylaşayım;

Yağmur Sensörü için o silecekleri çalıştırdığımız kolu 'Auto' ya getirmeniz gerekmektedir.
Far sensörüde farları yaktığımız o sol taraftaki far yakma yerini Auto'ya getirmeniz gerekmektedir.
Uzun farlar için ise sol taraftaki yani sinyal kolunu farlar yanıkken ileriye iterseniz uzun farlar sürekli yanık kalır,kendinize doğru çekerseniz sellektör yapmış olursunuz.
Arka park sensörü ise geri vitese takınca devreye girmesi lazım,tam emin değilim.:)

Aracınız hayırlı olsun.:)

Yağmur Sensörü Silecek Kolunda Bir Düğme Olması Lazım Ordan Devreye Giriyor Diye Biliyorum

abi git sürsene yav,ne oturuyorsun:Dgit düğmelerine falan bas:D
hayırlı olsun,kazasız belasız..

bizde mercedes vaneo vardı, onun ön arka park sensörünü devre dışı bırakabiliyodunuz vitesin yanındaki bi tuşla.. normalde saatte 15km hızın altına düşünce sensör devreye giriyo tabi düğme açıksa.. kapalıysa ötmüyo çarpcan die

abi git sürsene yav,ne oturuyorsun:Dgit düğmelerine falan bas:D
hayırlı olsun,kazasız belasız..

pazar günü fırsatı olucak basarım düğmelerine ama yolda kalırsam yol yardımı olarak seni ararım :)

ben vectra 2004 arabamı yeni aldım. 2. el olması nedeniyle kullanım klavuzu vs. yok elimde. açıkçası henüz uzun farların nerden yandıgını dahi bilmiyorum :o arka park sensörü var ama çalışması için bi yere basmam mı gerekiyo bilmiyorum, yağmur sensörü otomatikmi devreye giriyo yoksa benmi ayarlamalıyım. aynı şekilde far sensörünün uygulamaya geçmesi için ne yapmam gerekiyo. alalı bir hafta oldu 2 defa kullanma fırsatım oldu. henüz çözemedim. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. teşekkürler...
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Uzunları yazmış arkadaşlar.
Park sensörü normalde geri vitese takınca çalışır. Teyp'in altında P yazan düğmesindende çalıştırıp, kapatabilirsiniz.
Yağmur sensörü için silecek kolunu bir kademe yukarı kaldırınca tok bir ses gelir o zaman devrededir. Kolun üzerindeki kademede hassasiyetini ayarlar. Kapatırkende aynı sesin gelmesi lazım
Otomatik far varsa far açma düğmenizde O'ın solunda "auto" yazması gerekir. Sola alınca otomatiktedir.

Mokia ingilizcesinin bulundugu linki yazmış. Türkçesi lazımsa Opel.com.tr'den mail/mesaj atıp iste. Ben 2006'da istediğimde göndermişlerdi, ya tutarsa hesabı :rolleyes:

evet arkadaşların dediği gibi aynısını yazmıyım bende

ben sadece şunu diyim far sensörü elegance ise aracınızda vardır ama comfort ise olmayabilir bunun dışında gerisini arkadaşlar yazmış zaten.

aracınızdan çok şey otomatikdir zaten yani sizin elle müdahale edip çalıştırıcağınız bir şey yok..

iç dikiz aynanız mesela otomatik ışığı kırar eski usül mandallı değildir
park sensörü geri vitese taktınızmı otomatik devreye girer
yağmur sensörü sileceği çalıştırdığınız an otomatik hızınıza duyarlı devreye girer
diğer şeylerde böyle zaten..

Arkadaşlar senin istedigin bilgileri vermişler zaten ama eğer benim elimdede bir kılavuz olsun istiyorsan aşağıdaki linkteki bilgileri doldurursan eline kılavuzun ulaşır diye tahmin ediyorum..

http://www.opel.com.tr/site/forms/base.php?trcrm_form=communication

Geri