Arkadaslar Mtv Ile Ilgili Bilgilerinize Ihtiyacim Var

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skyeye34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skyeye34

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
slm arkadaslar motorlu tasıtlar vargısı odenmedıgı zaman trafık arabayı baglarmı bılgılerınızı paylasırsanız cok sevınırım

MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ,Maliye yi ilgilendiren bir konu, dolayısı ile trafigi ilgilendirmez.Trafik poliside sana vergini ödedinmi diye de sormaz zaten.Dolayısı ile vergini ödemediğin için aracını bağlamak gibi bir durum olmaz.Ancak, uzun zamandır ödenmemiş vergi borçlarınızdan dolayı, Vergi Dairesi plakanıza haciz çıkartmışsa (ki bu farklı bir olay) o zaman polisin elinde haciz emri bulunduğu için aracınızı bağlar.Yani iki konu farklı.Normal vatandaşın MTV borcu ödemediği için aracını bağlanması gibi birşey sözkonusu değil, bağlanma sadece haciz emri ile olur.O da farklı sebeplerden kaynaklanmış olabilir.Umarım açıklayıcı olmuştur.

MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ,Maliye yi ilgilendiren bir konu, dolayısı ile trafigi ilgilendirmez.Trafik poliside sana vergini ödedinmi diye de sormaz zaten.Dolayısı ile vergini ödemediğin için aracını bağlamak gibi bir durum olmaz.Ancak, uzun zamandır ödenmemiş vergi borçlarınızdan dolayı, Vergi Dairesi plakanıza haciz çıkartmışsa (ki bu farklı bir olay) o zaman polisin elinde haciz emri bulunduğu için aracınızı bağlar.Yani iki konu farklı.Normal vatandaşın MTV borcu ödemediği için aracını bağlanması gibi birşey sözkonusu değil, bağlanma sadece haciz emri ile olur.O da farklı sebeplerden kaynaklanmış olabilir.Umarım açıklayıcı olmuştur.
Geçmiş yıllarda yol çevirmesinde bir kaç kere trafik polisi vergi makbuzunu göstermemi istemişti. Yasal olup olmadığını bilmiyorum ama polisin sorduğuna şahitim. Makbuzları yanımda taşıdığım için sorun çıkmamıştı. Yatırmayanlar veya yanında taşımayanlar için ne gibi bir yaptırım var bilmiyorum.

Geçmiş yıllarda yol çevirmesinde bir kaç kere trafik polisi vergi makbuzunu göstermemi istemişti. Yasal olup olmadığını bilmiyorum ama polisin sorduğuna şahitim. Makbuzları yanımda taşıdığım için sorun çıkmamıştı. Yatırmayanlar veya yanında taşımayanlar için ne gibi bir yaptırım var bilmiyorum.

Evet abi önceki yıllarda durum böyleydi, ruhsat kabının bir gözüne de ödenmiş vergi makbuzları koyuyorduk :) bende o şekilde çok dolaştım.
ama artık uygulama değişti.Çünkü borç mükellef ile Maliye arasında ,trafiği ilgilendiren bir boyutu yok.Örnek olarak; Birikmiş bir sürü borcun vardır ama Maliye ile anlaşma yoluna gidip taksitlendirme yapmışsındır, bu gibi detayları trafik polisi bilemeyeceği için uygulama değiştirildi.

Zaten mantık olarak öyle olması lazım. Trafik polisinin görevi vergi müfettişliği değil ki. Düz mantığa göre trafik polisi vergi denetimi yaparsa, maliye memurunun da trafik denetimi yapması gerekir sonucu çıkar. Herkes uzman olduğu alanda hizmet verirse hizmetlerin kalitesi artar.

trafik polisyle ilişkisi aracın muayenesi dolduğu zaman başlıyor
ödemeden muayene yaptıramazsınız,polis muayenesiz yakalarsa epeyce can yakan cezasının yanında aracı da bağlıyor...
ödemeden dolaşıp aftan istifade etmeyi planlayarı allah affettsin,
ben düzenli ödüyorum ve hakkımı helal etmiyorum,ödemeden kurtaranlara da onlara o imkanı verenlere de....

Eskiden bandrol taşıyorduk ama artık gerekmiyor. mali çevirmeye girerseniz orada sorun olur ama 13 senedir ehliyetlı araç kullanıyorum daha bana denk gelmedi.

Maliye yollardaki çevirmelerinde Ticari araçlarda irsaliye/fatura gibi evrakları kontrol ediyor.MTV için bir aracı durdurduklarına hiç şahit olmadım.Haberler de izlemiştim, Maliye Mobese kameraları üzerinden vergi borcu bulunan araçları tesbit edecek vb birşeyler söylüyordu ama sonra ne oldu bilmiyorum?

Geri