slm arkadaslar motorlu tasıtlar vargısı odenmedıgı zaman trafık arabayı baglarmı bılgılerınızı paylasırsanız cok sevınırım
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Geçmiş yıllarda yol çevirmesinde bir kaç kere trafik polisi vergi makbuzunu göstermemi istemişti. Yasal olup olmadığını bilmiyorum ama polisin sorduğuna şahitim. Makbuzları yanımda taşıdığım için sorun çıkmamıştı. Yatırmayanlar veya yanında taşımayanlar için ne gibi bir yaptırım var bilmiyorum.MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ,Maliye yi ilgilendiren bir konu, dolayısı ile trafigi ilgilendirmez.Trafik poliside sana vergini ödedinmi diye de sormaz zaten.Dolayısı ile vergini ödemediğin için aracını bağlamak gibi bir durum olmaz.Ancak, uzun zamandır ödenmemiş vergi borçlarınızdan dolayı, Vergi Dairesi plakanıza haciz çıkartmışsa (ki bu farklı bir olay) o zaman polisin elinde haciz emri bulunduğu için aracınızı bağlar.Yani iki konu farklı.Normal vatandaşın MTV borcu ödemediği için aracını bağlanması gibi birşey sözkonusu değil, bağlanma sadece haciz emri ile olur.O da farklı sebeplerden kaynaklanmış olabilir.Umarım açıklayıcı olmuştur.
Geçmiş yıllarda yol çevirmesinde bir kaç kere trafik polisi vergi makbuzunu göstermemi istemişti. Yasal olup olmadığını bilmiyorum ama polisin sorduğuna şahitim. Makbuzları yanımda taşıdığım için sorun çıkmamıştı. Yatırmayanlar veya yanında taşımayanlar için ne gibi bir yaptırım var bilmiyorum.