Asta H Radyatör Hortum Patlaması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan exponent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

exponent

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Herkese merhabalar asta h 2008 model yari otomatik aracim var. Bugun araba ile avm gitmistim. Geri donuste markete ugradim esim arabada idi. Ben araci birakip gittim sonra esim telefon etti ve aractan duman ciktigi soyledi kosa kosa gittim. Etraftakiler kaputu acmislar. Arabadan su buhari geliyor baktim ki motordan cikip radyatore giden hortumda 2 cm capinda yarik var. Etrafta isten anlayan biri vardi. Geldi hortumu kesti saglam kisim ile yeniden kelepcesinden bagladi araca su da koyduk. Yedek su deposunda bir miktar su vardi. Yinede suyunu doldurduk. Calistirip biraz da bekledik. Arac havada yapmamisti. Gizli menuden sicaklik menusumu actim ve sicakligin 99 derecede sabitlendigini gordum. Bazen 101 e kadar cikip zaman zamanda 95 e iniyor. Aracla bu sekilde 1 km gidip eve geldim.
Sorularim
1. Araba silindir conta yakmismidir?
2. Etrafa su sacilmisti biraz. O suyun kivami biraz yagli idi. Biraz yogun kivamli idi ama yedek su deposundaki su temiz bisey yok.
3. Son sorumda motordan cikan delige baktigimda icinden boyle minik cakil parcasi gibi biseyler cikti. Bu nedir normal midir?
Cok uzun oldu biliyorum ama cevap yazan okuyan herkese cok cok tesekkur ederim

Forumun eski tadı yok artık cevap veren pek olmuyor ama sorunumu bugun çözdüm insallah.
Tamire gittim araba conta yakmamis gitmeden evvel yaptigim kontrollerde arabada su eksiltme yoktu, suya yağ karışması gibi bir durum yada yaga su karismasi gibi durumlarda yoktu. Yedek su deposunda fokurdama, beyaz duman atma vs... de yoktu. Sonuc olarak radyotör hortumu çürümüş bildiğiniz pul pul dokuluyordu. Hortumun icine parmagimi soktugumda o cakil tasi gibi siyah soyah gelen parcalar demistim ustteki mesajimda meger onlar hortumun curuyen parcalariymis parmagimi sokunca hep elime geldi. Bir hortumla kurtardim gibi ben. Darisi insallah diger arkadaslarinda basina masrafsiz bir sekilde kurtarmalari dilegiyle..

• Beğen
Tepkiler: Scarface1987
Geri