Merhabalar, 2023 nisan ayından beri astra 1.5d 9at edition 2021 (21.000km) kullanıcısıyım.Aracın şanzımanı hakkında eleştirilerim vardı ve birkaç sorum.Öncelikle aracın kış aylarına giriş yapmasıyla ilk çalıştırmalarda devrini yükseltip motoru hızlı şekilde ısıtmaya çalıştığını farkettim.Fakat bu ısıtma ve devir yükseltme olayı abartı gelmeye başladı.Sürekli olarak aracı evden çıkardıktan sonra mahalle aralarında manevra yapmak için fren pedalına baskı uyguladığımda,araç devrini yükseltiyor 1.500 devirlere kadar çıkıyor bu anormal gelmeyebilir fakat frene çok fazla güç uygulasamda araç kendini sanki gaz pedalı basılı kalmış gibi ileri götürüyor ve durmakta sorun çıkarabiliyor.Sorundan kastım istemediğiniz şekilde arac durmasını hedeflediğiniz yerde durmuyor bu durum birkaç kere kaza riski oluşturdu.Bakımları yaklaştı acaba ondan mı diye düşündüm,bakımını 2023 aralık başında yaptırdım ve hala aynı olay devam ediyor.Aracı çalıştırdığım gibi yola başlayan birisi değilim 1 dk kadar rolantide bekletip öyle yola çıkıyorum ve ona rağmen böyle yapması beni şaşırttı.Daha önce otomatik arac kullanmadığım için pek hakim değilim otomatik vites araçlara,bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim