Astra almayı düşünüyorum kararsızım yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 01ada01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

01ada01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba,
arkadaşlar 2.el dizel ve benzinli arasında kaldım siz hangisini tavsiye edersiniz ?
Dizelin çekişi zayıf dedikleri için Benim aklıma yatan araç şu
http://otobilge.com/Arac/Opel-70/Astra-HB-5K-940/2012-1061/14-140Hp-MT-1273

ama kullananlarında fikrini almak istedim thnxx

Ynt: Astra almayı düşünüyorum kararsızım yardım

Sanırım siz sonradan LPG taktırılmış bir 1.4T almayı düşünüyorsunuz, fakat ikinci elde dikkat etmenizi öneririm, kalitesiz bir uygulama hem motor hem de güvenlik anlamında büyük zafiyet yaratır.

Ben her şekilde dizeli tavsiye ederim, test ederseniz benim kanaatim çekişi sizi tatmin edecektir. Ekonomisi ve orjinal olması da cabası olur.

1.4t al zaten litre fiyatları eşitlendi sayılır hic olmazsa seriliğin olur:) birde bagaj kapagında turbo yazar havanda olur :)

Bende temiz bir dizel bulmanız halinde almanızı tavsiye ederim. Benim düşüncem LPG li araç düşünülüyorsa LPG siz araç alıp montajı kendinizin yapmanızın daha doğru olacağıdır

dizel çekmiyor gitmiyor efsanelerine itibar etmeden test etmeninizi öneririm. Sonradan pişman olmayın

Fazla da gecikmeyin fiyatlar ÖTV zammından sonra ikinci elde dahi fırlar!

yavuzozkan link' Alıntı:
Fazla da gecikmeyin fiyatlar ÖTV zammından sonra ikinci elde dahi fırlar!

+1

Bence kararınızı benzinli ile dizel almayı mantıklı kılan değerlendirmeler sonucu vermelisiniz. En çok bilinen parametre yılda kaç bin km yol yaptığınız.30 bini geçmiyorsa benzinli, geçiyorsa dizel mantıklı derler. Bu tamamen ekonomik kıyaslama için.

Diğer taraftan arkadaşların da bahsettiği performans kıyaslaması var.Bunun yanında bakım masrafları ve yeni çıkacak yasaya göre eksoz emisyonlarına göre vergilendirme var.Almanya'da dizel araçların vergileri emisyondan ötürü çok daha fazla. Heralde tr de farklı olmaz.

Tüm bu parametreleri ve kendinize göre önemli olan parametreleri liste haline getirin.Her iki araç için her parametreyi karşılaştırdıktan sonra karar verin.Tabi üstüne bir de deneme sürüşü yapın.

Dizell mi benzinli mi kıyaslamasında şöyle detayda var tüplü benzinli seçeneğiyle dizel arasında fark 2.elde 5bin lirayı bile bulmaz 0 alırken daha fazladır ama 2.elde o aralık tüp girince kapanıyor.Dizel için yapıcağınız km önemli gibi görünür ancak 30bin vs değil bu oran.Eğer ben çok gezerim diyorsanız benzinli ile baş etmeniz ekonominiz iyi değilse zor sonra aracınız alırsınız 1 yılda 2 3 bin km de kalır.Dizel ise aynı miktarla 2 katı yol yapmanızı garanti eder para olarak.Birde oran olarak yıllık 30 bin abartı yılda 5bin kmden fazla yapıyorsanız zaten bu fiyatlar ve astranın 1.4t sinin yakacağı şekilde kafa kafaya gelir.

Çekiş konusu ise.Tek diceğim bu ülkede hala millet doğan şahine süper uçuyor diyor astra mı çekmicek :) 1.vites ağır baya hantal o okey 2 toparlar 3den sonra 1.3 olduğunu anlamazsınız.Gidin bir test edin 1.3ü 3. vitesten sonra özellikle sonuçta kalkış yarışı yapmazsanız.Ama derseniz arabam seri olsun bastın mı gitsin alın benzinli bastın mı gider ama 10 litreyede göz kırpar :)

Benzinli alsanız dahi LPG li alip yada yaptırıp yakıt ekonomisi yapmak istediğiniz anlaşılıyor. Bence hiç maceraya girmeyin dizel alın. Cekiş olarak fark olacağı kesin ama gaza basıp 10L yakıt ortalamalarını görünce tahminimce hafiften ter basmaya başlıyacak :)

Geri