astra f 97 otomatik vites sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mokli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mokli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Slm astra f 97 otomatik var ilk defa otomatik arabam oldu motor sıcakken de oluyor da daha fazla soğukken hissediliyor özellikle 1 vitesten 2 vitese geçerken araç devir düşükse kendini ileri doğru adıyor ama deviri 3 binin üzerinde basarsam vites geçişi hissedilmiyor malum şehir için de 3 bin devir pat diye yapılmıyor. bu vites geçişinde ileri atması geçişi bu kadar hissetmem normal mi teşekkürler.

Normal yapacağın işlem araç ilk kalkış sırasında biraz hızlanmaya başlayınca ayağını gazdan çek o zaman sarsıntısız bir şekilde araç iki ye geçer. 3-4 zaten sıkıntı olmaz. Sarsılsa dahi çok azdır. Ama 1-2 resmen zıplar. ;) dediğimi unutma hızlanmaya başladığında ayağını gazdan çek vitesin geçtiğini anlarsın zaten.

otomatiklerde motor soğuk iken vitesin geç atması normaldir,zaten motor çabuk ısınsın ekgsoz emisyon değerlerine çabuk erişsin diye yapıldı.Ama sert değişmesine gelince öncelikle yağa bakın hatta değişin derim

[FONT=&quot]Ben aracı ilk aldığım zaman yağını değiştireyim dedim önce yetkili servisi aradım bana gerek yok dedi çünkü yağı değiştirirken komple şanzımanı sökmesi lazımmış o zaman sorun çıkabilirmiş o yüzden çalıştığı gittiği yere kadar gitsin sıkını olmaz dedi yetkili servis. bende normal motor yağı bakımı yapdırdım

[/FONT]
Nadir bey sizin dediğinizi yapıyorum faydasını gördüm sağolun

Rica ederim. Zaten opel otomatik konusunda sınıfta kalan bir marka millet aya çıktı ama opel hala yaya işler ile uğraşıyor.

Geri