Astra F Bobin Arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan atakan01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

atakan01

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et

Merhabalar aracım c14se 94 f kasa.

Yaklaşık 1 aydan beri sık aralıklarla ( neredeyse her gün) aracımla bir yerden bir yere gittiğimde durup tekrar çalıştırırken çalışmıyor.Tüp sigortasını cıkarıp taktıgımda calıstı 1 2 sefer ancak ustam tesadüf oldugunu söyledi.Atiker sıralı lpg takılı.Direk tüpte çalıştır dedi usta calısırsa benzin motorunu değiştiririz dedi ama tüpte de çalışmadı. Bugün 70 km/h le giderken stop etti biraz bekledim sonra tekrar calıstı. 300 mt sonra yeniden hareket halinde stop etti aracı bilgisayara bağladık arıza kodu vermedi. Usta bobinden olabilir dedi. Değişmesi gerek dedi. Ustanın yanından ayrıldım 3 e atmadan yine stop etti.

Arabayı aldıgımda bagajda bir bobin görmüstüm.

Sizce neden olabilir.Arabadan soğudum artık güvenerek süremez oldum.Cevaplarınızı bekliyorum

Bende de 93 model Astra F 1.4İ var. Motor sıcakken araç benzinde ya hiç çalışmıyordu ya da çok zor çalışıyordu. Aracı LPG'ye alınca hemen çalışıyordu. Bana da benzin pompası değişecek dediler iyi ki değiştirmemişim, zira konan teşhis yanlışmış. LPG'den dolayı sibop aşırı derecede aşınmış, 15 gün kadar evvel de aşınan sibop delindi. Motor onarımından sonra durum düzeldi. Aracın motoru sağlıklı çalışmıyorsa masraf daha fazla olacak gibi :(

Bende de 93 model Astra F 1.4İ var. Motor sıcakken araç benzinde ya hiç çalışmıyordu ya da çok zor çalışıyordu. Aracı LPG'ye alınca hemen çalışıyordu. Bana da benzin pompası değişecek dediler iyi ki değiştirmemişim, zira konan teşhis yanlışmış. LPG'den dolayı sibop aşırı derecede aşınmış, 15 gün kadar evvel de aşınan sibop delindi. Motor onarımından sonra durum düzeldi. Aracın motoru sağlıklı çalışmıyorsa masraf daha fazla olacak gibi :(

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Bendeki de 1.4i 94.İlk calıstırmam da hic sıkıntı olmuyor ama bir yere gidip kapatıp 15 20 dk tekrar acınca calısmıyor.Sizce sebebi ne olabilir ? ve Aşınan sibobu nasıl anlayabiliriz ?

Aynı durum. Benim aracımda sabahları tek marşta çalışıyordu. Sibop aşınmasının en belirgin özellikleri; aracı uzun süre park ettikten sonra ilk çalıştırdığımızda arkadan belirgin bir mavi duman atar bu duman daha sonra azalır (dolayısı ile araç yağ eksiltir). Bunun sebebi siboplardan sızan yağın yanma odasına sızmasıdır. Diğer yandan araç çalışırken sibop vuruntusu, düşük devirlerde tekleme, özellikle rampalarda belirgin bir performans kaybı yaşanır.

vXY8BD.jpg
[/url][/IMG]

Aynı durum. Benim aracımda sabahları tek marşta çalışıyordu. Sibop aşınmasının en belirgin özellikleri; aracı uzun süre park ettikten sonra ilk çalıştırdığımızda arkadan belirgin bir mavi duman atar bu duman daha sonra azalır (dolayısı ile araç yağ eksiltir). Bunun sebebi siboplardan sızan yağın yanma odasına sızmasıdır. Diğer yandan araç çalışırken sibop vuruntusu, düşük devirlerde tekleme, özellikle rampalarda belirgin bir performans kaybı yaşanır.

vXY8BD.jpg
[/url][/IMG]

Belirtilere baktıgımda bahsettiklerinize rastlamadım aslında ya da görmemiş olabilirim.Sesini az çok biliyorum ama onu da duymadım.Umarım değildir.Ancak oldu da siboptan oldugunu varsayarsak nasıl bir maliyet çıkar bize işçilikle birlikte ?

Ve anlattıgım belirtiler sizce bobin mi yada baska bir arıza mı sibop vs. ?

Teşekkürler

Ben bobini sağlam olduğu için değiştirmedim. Motor onarımında; 4 adet yeni piston+segman takımı, 2 adet çıkma piston kolu, kapak taşlama, siboplar, triger seti, yağ, antifriz ustalık 1800 TL tuttu.

Ben bobini sağlam olduğu için değiştirmedim. Motor onarımında; 4 adet yeni piston+segman takımı, 2 adet çıkma piston kolu, kapak taşlama, siboplar, triger seti, yağ, antifriz ustalık 1800 TL tuttu.

Çokmuş :/ Umarım benimki siboplardan değildir. Yoksa bayağı yatacak gibi duruyor oldugu yerde. Tesekkür ederim bilgileriniz için pazartesi ustaya gideceğim ufak sebepler umuduyla

İnşallah basit bir şeydir de bir iki parça değişimi ile sorunun hallolur.

Aracımın ateşleme bobininden kaynaklandıgını söyledi ustam bobin değişti Hella marka ile. şimdilik bir problem yok gibi teşekkürler

Geri