Astra g baskı balata hk.

manisali45

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar,
iki sorum olacak
1- Aracımı sabah çalıştırıp yola çıktığımda debriyaj cok yumuşak oluyor belli bir kullanımdan sonra yaklaşık 60 km gittikden sonra debriyaj sertleşiyor
bu sizlerdede oluyormu ?

2-birde merek ettiğim baskı balata değişiminde aracım motorumu iniyor yoksa araç lifte kaldırılıp altdan mı değiştiriliyor
yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..

her sabah 60 km yol mu gidiyosunuz. sabah ayaklar dinlenmiş vaziyette debriyaja bastığınız için size yumuşak gelebilir. sonra haliyle yorulur ve sert gelmeye başlar debriyaj.( dalga değil gerçek söylüyorum :D)
ikinci sorunuz içinde baskı balata değişiminin motorla bi ilgisi yok araç lifte kaldırılıp baskı balata değiştirilir. ben lifte kaldırmadan krikoyla değiştirenide görmüştüm ama. oda ayrı bi beceri olsa gerek

1- fren hidroliğin eskimiş ve özelliğini kaybetmiş olabilir. bi ustaya kontrol ettir. yada azalmıştır. bi seviyesini kontrol et..
2- araç lifte kaldırılır. sol teker tarafı olduğu gibi sökülür. motorun üçte biri diye tabir edebileceğimiz bir kısım sökülerek alınır. o kısmın adı da şanzumandır :)
alttan yapamazlar bu işi. kendilerine yer açmak için ve rahat çalışmak için sol teker kısmı sökülür.

Geri