astra g headers yardım!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan JeSTeR54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

JeSTeR54

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
slm arkadaslar 2004 1,6 astra g aracıma headers takmayı dusunuyorum ama hala kararsızım(katalızatorun sıkıntı olmasından dolayı)

astra g ye headers yapan arkadaslar var sonucları nasıL oluyo verım alınabılıyomu artıları eksıler en ıyı modellerı bılgılerı beklıyorum.

astra g ye headers taktıran arkadslar nerde var ben nie bilmıorum.forumda bir ark. aracına uygulanmıstı oda el yapımı.

walla benım egsozcunun bana soyledıgı lısteden baktı ve el yapımı olmadıgı.ama onemlı olan verımlılıgı en basta...

kanka astra g için üretimde olan bi headers yok şuan da bilgine boşuna arama

hadi yaw :( bızımkı lısteden bıseyler baktı feLan kesınlıkle emınmısın sen olmadıgına

forumda bi iki arkadaş vardı benim bildiğim yapan hatta corsa gsi manifoldu takıyolardı.

hakan kımdı o arkadas acaba :) bulamadımda ben

Bu headers arızalı katalizörden gelen acayip sesleri kesermi...

bir dip not ileteyim ki headers motorun önünde yada başında diyelim bulunduğu için headers diye geçiyor. mühendislikte yada terimsel olarak adı egzoz manifoldu. yani yanan yakıtın artık gazları buradan sizin egzoz sisteminize gidiyor. ama burada akışkanlar mekaniği giriyor biraz devreye ki aslında opellerde egzoz manifoldu/headers değişmek flanşlarıyla uğraşmak portları açtırmak poliş/polish/pürüz giderme yapmak orjinal yazılım ile kayıp bile getirir. yapılan tüm eklemelerin sonunda size bir remap/yeniden programlama yapmak lazımdır.

bunun yanında emme manifoldunu değiştirmek için 2 parçaya sahip olmak lazım. bunlardan biri genelde mantzel in dökümü yada kendisi alınarak yada el işi bir üst emme manifoldu yapmak. ikinci parça ise emme manifoldundan emilen havanın kanallar yolu ile her silindire gidecek yolun genişletilmesi. bu standart emmelerin alt manifoldu genelde corsa gsi yada tigra gsi motorlarından çıkan alt manifoldlar olur. bunun üstüne siz aslında bir hava girişi tasarlarsınız yada hazır tasarlanmışları alırsınız. bunlar genelde lexmaul ve mantzel dir. ama naçizane düşüncem mantzel almanız yada "iyi" bir dökümünü bulmanız. asıl burada polişlenmiş yollar işinize çok yarar.

yine ama yine geliyoruz yazılıma. gerekirse üst kapağı açın ve egzantrikleride corsa gsi ın egzantrikleri ile değişin. çifti 100 lira civarıdır. bütüüüüüüüüüüüüüüün bunların sonunda yada yaptırdığınız bir yazılım olursa her parça sonrasında bir editleme yaparak yazılım ihtiyacınıza kesinlikle önem verin.

umarım uzatmamışımdır.

sevgilerimle

Bu headers arızalı katalizörden gelen acayip sesleri kesermi...

bıldıgım kadarıyla astraların kat. ları manıfoldun ıcınde eger headers takarsan kat. ta ortadan kalkmıs olur kotu dedıgın sesLer gıder.

Geri