astra g kolçak vidasız nerde var??

asminezaran

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aylardır arıyorum. vıdasız geçmeli kolçaklar varmış. ınternette bulamadım, olanlar hep vıdalı. nerden bulabılırım? yardımcı olabılecek kımse var mı?

Kardeş bahsettiğin kolçak çoğu aksesuarcıda yok bende çok aramıştım onu. genelde vidalı satıyorlar. ben bulamadığım için vidalısından aldım ama ayak kısmını takmadım onun yerine astra g nin elfreninin arkasındaki kare boşluğu ölçüp oraya uygun, içine tam oturacak şekilde tahta kestirdim. tahtayıda siyah vilneksle kapladım boşluğa zarar vermemesi için. kolçağın ayaklarına bağlandığı kısımdaki vidalarla kolçağı o tahtaya çaktım. bu şekilde oraya oturttum kolçağı.

son çare olarak bende sızın yaptığınızı düşünuyorum. ama o geçmeli parçayı nasıl nerde yaptıracam? maliyetı kaç oldu hocam? rıca etsem fotoğraf ekleyebılır mıısnız , merak ettım doğrusu?

Şuan için fotograf ekleme şansım yok ama izzah etmek gerekirse elfreninin arkasındaki boşluğun derinlik ve kenar uzunluklarına göre marangozda bi parça yaptırdım oraya oturacak şekilde. maliyeti 5 lira :)
oda marangoz ölçülü kesmek için makine kullandığından at bişeyler deyince. yalnızca kolçağın yukarı aşağı hareketini engellememesi için derinliği tam hatırlamıyorum ama sanırım 9 cm di ben 10 cm kestirdimki tahtaya monte edip oraya girdiğinde kolluk yukarı kalkarken takılmasın diye. kestirdiğim ahşap küp parçayıda vilneksle kaplayıp yerine oturttum, üzerine kolluğu vidaladım.

Geri