Astra G TİD Ekran ampul bağlantısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BassBoost
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BassBoost

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selamlar
opel_tid_6.jpg

Astrama OPC panel alıp navi olayına girdim herşey bitti fakat üstteki TİD ekranı aşağıdaki boşluğa aldım almasına ama ampullerinden biri patlamıştı sönük kalıyordu , ayrıca ekran aşşağıya geçtiği için açısı bayağı bir altta kaldı bu durumda sönük kaldığından içindeki 2x2w lık osram ampul yerine 5w lık park ampulu taktım,fakat birtürlü ampulu yakamadım ,duy yerlerine bağladım olmadı 3 ve 6 numaralı pinlere bağladım buseferde sadece kontak açınca lamba yanmaya başladı,sormak istediğim hangi pinlere bağlarsam eskisi gibi radyoyu açınca ekrana da elektrik gelir ?

3b19q.jpg

Son düzenleme:
Ampül soketini kısadevre yapmışsın ekranın aydınlatması bozulmuş.
Teyp açılınca yanması için TID soketinde 2 numaraya bağlaman gerekir.
Ancak 5w lık ampül bağlama, ısıdan ekranın filmerini eritirsin.
Ekranın İçine Led döşe.
ve ekranı yukarı meyilli takabilirsin.
Aslında en güzeli küllüğü iptal edip oraya oturtmak.

Cengiz abi her imdadıma yetişiyorsun vallahi allah razı olsun,ekrana beyaz led döşedim aslında fakat yemyeşil bi görüntü aldım,hoşuma gitmedi dolayısıyla,bununla ilgili kaçırdığım bi döküman varsa yeniden deneyebilirm

Cengiz abi her imdadıma yetişiyorsun vallahi allah razı olsun,ekrana beyaz led döşedim aslında fakat yemyeşil bi görüntü aldım,hoşuma gitmedi dolayısıyla,bununla ilgili kaçırdığım bi döküman varsa yeniden deneyebilirm

LCD Ekranın arkasında ışıgı dagıtması için sarı panel vardır.
Onu çıkarıp aynı boyda beyaz bi parça kesebilirsin. yada beyaz değil sarı led tak. döküman yok ama okadar yaptıgına göre bu sana basit gelir.

Dediğin gibi denedim aslında sarı kısmı iptal edip yerine beyaz a4 kağıdı kesip takmıştım bugun fakat buseferde lcd nin alt kısmı desteklenmediği için boşluk oldu ortaya çıkan görüntüyü de sevmedim,orjnal renkten yanayım,neyse 2 numaralı pin ile bağlantıyı yarın denerim,olmadı sarı led alırım çok sağol Cengiz abi

Eren dikkatimi çekti kardeşim kaset giriş kısmındaki anahtarlar ne öyle? birisi navigasyon için dedim kendi kendime diğer ikisini çözemedim:d

Eren dikkatimi çekti kardeşim kaset giriş kısmındaki anahtarlar ne öyle? birisi navigasyon için dedim kendi kendime diğer ikisini çözemedim:d

:) Evet biri navigasyona giden elektriği kesmek için,öteki navigasyondan gelen aux sesi kesmek için gerçi bunu becerememişim işe yaramıyor,2 aux var şuanda çakışmasın diye böyle bişey yapmıştım,3.yü de comfort astralarda uyuz bir eksiklik olan tavan lambasını söndürememek olayı içindi,arabayı yıkarken veya karanlık kalmasını istediğim durumlar olabiliyor lakin ışıkları söndürmek için bi tuş yok :D

Geri