Merhaba. Uzun süredir anahtarın uzaktan kumandası bazen çalışıp bazen çalışmıyordu. Lehimlerde kılcal çatlaklar olabileceğini düşünüp anahtarı söküp devreyi çıkardım. uzun süre büyüteçle aradıktan sonra pil yuvasının (-) ucunun ayağındaki lehimin çatladığını gördüm. Ama yeri öyle kötü ki imalat sırasında orayı nasıl lehimlemişler aklım almadı. Biraz bu işlerden anlarım. Bence orada hiçbir şekilde sağlıklı lehim olmaz. Yani bence bu kronik bir arıza kaynağıdır ve kumandada arıza ararken özellikle kontrol edilmelidir. Çözüm için , pil yuvasının lehimi kopan tarafını kaldırıp sorunlu lehimi de havyayla temizledikten sonra buradan ince uçla bir delik delip incecik bir bakır teli pil yuvasının (-) ucuna ve diğer ucunu da plaketin arka tarafındaki boşta duran lehimleme noktasına lehimledim. Sorun çözüldü (Tabii senkronizasyondan sonra). İyi düzeyde lehimleme yapamıyorsanız hiç bulaşmayın. Yeri öyle kötü ki sıcak hava tabancası ya da başka teknikler işe yaramaz. Maalesef fotoğraf çekme imkanım olmadı ama çok iyi açıkladığımı sanıyorum. Başına gelenler bu açıklamalar eşliğinde incelerse çok kolay anlayacaktır.