Astra h 2013 easytonic şanziman sorunu lutfen yardim edin

Ramazanülmüş01

Kayıtlı Kullanıcı
51-Niğde
Aracımin otomatik sanzimanina bakım yaptirdim bakim sonrası ışıklarda beklerken araç rolentide ve kalkislrda titreyerek birden kalkıyor debreaj üst merkez değişti kalibrasyon yapıldı. Frene basılı tutunca oluyor.Kontagi kapatıp açınca A1 e alınca gitmiyor geri vitese alınca çatlayıp stop ediyor.Usta alakasız bir şekilde subap dedi ben kabul etmiyorum.Deneme yanılma bana bir sürü masraf çıkacak gibi nokta atışı bir yardım istiyorum.Dereaj baltasi hiç değişmedi

Easytronic lerde frene bastığında debriyajı ayırır temel kural budur.
Boşta dururken frene basıp A1 e aldığında araba titreme yapıyorsa şanzıman 1 e giriyor ama debriyajı tam ayırmıyor demektir.

Bu durumda öncelikle akünün altındaki küçük haznenin içindeki DOT4 yağ kontrol edilmeli eksikse tamamlanmalıdır ve ardından motor sıcakken araba yol yapmışken tech2 ye bağlanarak adaptasyon yapmak gerekir.
Adaptasyona ve yağın tamamlanmasına rağmen sorun devam ediyorsa sorun yazdığım 2 yerden birindedir

1-) Easytronic debriyaj pompası arızalanmıştır ( bunun genelde içindeki O ringleri bozulur ve tamir takımını Opel olarak genelde bulamazsınız O yüzden Renault Clio nun şanzıman tamir takımı satın alınmalı içindeki O ring ler çıkarılarak Opel'e takılmalıdır Clio ile Opel O ringleri aynıdır fakat pompa gövdesi aynı değildir. Bu nedenle Clionun pompasını satın alıp içindeki O ringleri kullanacaksınız
2-) Yalnız üstteki 1 nolu maddeyi uygulamadan önce debriyaj rulmanını kontrol edin hidrolik yağ sızdırması varsa rulman patlamıştır o yüzden debriyaj tam ayırmıyordur.

Not: Easytronic hava yaptığı zaman bu havayı almak biraz tecrübe ister pompa üzerinde bir hava alma vanası vardır o vanayı saat istikametinin tersine çevirerek açacaksınız ve bir enjektöre çektirdiğiniz yağı serum lastiği aracılığıyla oradan vererek yağ haznesinin dolmasını sağlayacaksınız.
Bunun ardından adaptasyon yapacaksınız ki kalan havada adaptasyonda atılsın

• Beğen
Tepkiler: cenk artem
Teşekkürler debreajbust merkezi tekrar değiştirdim sorun 2 hafta düzeldi tekrar başladı orijinal ust merkez bulamiyorum

Geri