Merhaba arkadaşlar. Aracım 2005 model astra h 210bin kmde. 2018 yaz aylarında aracı bakıma sokturk yağ değişimi filtre değişimi vs. yapıldı. Castrol 10 40 yağ koyuldu araca. Bundan önce araçta bulunan yağın değerlerini bilmiyorum. Herneyse bu işlemlerden takribi 1 hafta sonra motordan tak tak ses gelmeye başladı. 5-10 km yol yaptıktan sonra bu ses hissedilir derecede azalıyor hatta tamamen bitiyordu. Ustaya götürdüm tekrar aracı ve fincanlardan kaynaklandığını takımın değişmesi gerektiğini söyledi. Maddi imkanlardan dolayı değiştiremeyeceğimi söyleyip başka bir yolu olup olmadığını sorunca yağa katkı maddesi koyalım ama yağın değişmesi gerekli önce, ondan sonra düzelebilir dedi. Akabinde lukoilin 5 30 yağını koydu bu kez ve würthün performans artırıcı katkısını ekledi. Bu işlemden sonra ses daha belirgin hale gelmeye başladı.
Araştırmalarım sonucu LIQUI MOLY marka lifter katkısını buldum. İşe yaradığını söyleyen de var yaramadığını söyleyen de. Denemeyi düşünüyorum bakalım.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir şeyler sormak istedim.
Şimdi bu durumda ince yağ mı kullanmalı 5 30 gibi yoksa daha kalın olan 10 40 mı kullanmalı? Bahsettiğim katkının sesi gidermeye bir etkisi olur mu sizce ve bu katkıyı 5 30 yağda mı denesem yoksa önce yağı 10 40 yağla değiştirip sonra mı denesem?
Araştırmalarım sonucu LIQUI MOLY marka lifter katkısını buldum. İşe yaradığını söyleyen de var yaramadığını söyleyen de. Denemeyi düşünüyorum bakalım.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara bir şeyler sormak istedim.
Şimdi bu durumda ince yağ mı kullanmalı 5 30 gibi yoksa daha kalın olan 10 40 mı kullanmalı? Bahsettiğim katkının sesi gidermeye bir etkisi olur mu sizce ve bu katkıyı 5 30 yağda mı denesem yoksa önce yağı 10 40 yağla değiştirip sonra mı denesem?