Merhaba arkadaşlar aracım 2005 model astra h twinport. 2 hafta önce aracımın trigerini ve baskı balatasını değiştirdim, 10000 km ve LPG bakımını yaptırdım. Önceden çok nadir de olsa (birkaç kereyle sınırlı) kalkışta veya 2. viteste devir düşükken aracım stop ediyor ve 1-2 dakika marş basmıyordu. Ancak son 1 haftadır aracım LPG de sık sık bu arızayı vermeye başladı. Tamircime götürdüğümde 15 adet ve çoğu da beyinle alakalı olan (p1600 beyin yenisiyle değiştir, abs, direksiyon vs... vs. ) arıza görüntülendi. Öncelikle programı tekrar yüklemek gerektiğini (aracın tüm elektrik kontrolü yapıldıktan sonra şase var olabilme ihtimali için) olmazsa beyinin değişmesi gerektiğini söyledi.
Deneme amaçlı olarak aracı LPG ve benzin ile kullandım. LPG ile kullandığımda arızalar silinmesine rağmen arıza devam ederken. Benzin ile 3-5 gündür kullanıyorum araç ne stop ediyor ne de arıza lambası yanıyor.
Sizce ne olabilir?
Deneme amaçlı olarak aracı LPG ve benzin ile kullandım. LPG ile kullandığımda arızalar silinmesine rağmen arıza devam ederken. Benzin ile 3-5 gündür kullanıyorum araç ne stop ediyor ne de arıza lambası yanıyor.
Sizce ne olabilir?