astra h yağ eksiltme

alkadraz_40

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar arabam 2004 astra h 1.6 twinport z16xep motor kodlu
118 binde atiker tüp takılmış,
araba şuan 149 binde
araçta yağ yakma problemi var yaklaşık 2000 bin km de 1 litre yağ eksiltiyor.
bu miktar normal mi, çözümü varmı?

Yanılmıyorsam fabrika verisi 1000km'de 0.8lt'ye kadar normal olduğunu belirtiyor. Benim hiç bir opel aracım 1gr yağ yakmamıştır ama fabrika değerlerinin içinde olduğu için rektifiyeye gerek duyulacak bir seviyede değil. Daha kaliteli tam sentetik yağlar kullanarak bu değeri düşürmenizde mümkün olabilir.

İlerki dönemde iyice arttığında segman atmaktan başka bir yolunuz olmayacaktır tabi araçta başka bir nedenden dolayı yağ kaçağı yoksa.

yağ kaçağı olmadığına emin gibi bişeyim park ettiğim yerleri kontrol ediyorum, motordada bir yağlanma söz konusu değil,
yağ olarakta mobil 5-30 kullanıyorum,

30 yağ incedir 150binlik araç için fazla ince kaçabilir siz 0w40,5w40,10w-40 kullanın daha kalın olduğu için yağ yaklaması azalır

Son düzenleme:
Nasıl daha kalın bir yağ ile yağ yakma artar? Ayrıca 10w60 yağda GM-LL-A onayı yok yani opele uygun değil.

Yanılmıyorsam fabrika verisi 1000km'de 0.8lt'ye kadar normal olduğunu belirtiyor. Benim hiç bir opel aracım 1gr yağ yakmamıştır ama fabrika değerlerinin içinde olduğu için rektifiyeye gerek duyulacak bir seviyede değil. Daha kaliteli tam sentetik yağlar kullanarak bu değeri düşürmenizde mümkün olabilir.

İlerki dönemde iyice arttığında segman atmaktan başka bir yolunuz olmayacaktır tabi araçta başka bir nedenden dolayı yağ kaçağı yoksa.

Bin km de 800 gr mı eksiliyor?

Burda kalin ince mi karistirildi bana mi öyle geliyor:maden:
Ow40 - 5w40 dan kalin, 10 w60 hepisinden kalin degilmi?
W öncesi rakam inceligi sogukda bile ince kivamda W sonu ise 30-60 derecede bile özelligini koruyan degilmi yoksa ben mi karistirdim ;)

W öncesi celsius cinsinden yağın akışkanlığını yitirdiği derece, W sonrası yağın kalınlığı inceliği yan;

0w30<5w30, 0w40<5w40<10w40, 5w50<10w60

ayrıca cdti motorlarda da 40 üzeri kalınlıktaki yağlar ya pompasını zorladığı için arızaya sebebiyet veriyor.

benzinliler için ise şu ana kadar gm-llc-a onaylı 40üstü yağ görmedim.

Son düzenleme:
bu durumda yağı 0w40 olarak değiştirirsem sorun hallolur mu arkadaşlar.

Geri