astra h z16xer beyaz duman çiğ yakıt atma sorunu

Afterthefog

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Siteyi ziyaret et
Merhabalar. dün işten eve giderken rolantide hafif titreme yapmaya başladı araç. sonra motor arıza ışığı yandı eve yakındım gidip parkettim. sabah çalışınca arıza ışığı ve beyaz duman mevcuttu ve çiğ yakıt kokusu var bolca . arıza kodları 0201 ve 0302 görünüyor pedallara basarak bakınca. bobin vardı yeni taktım bişey farketmedi lütfen yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ediyorum

Sorun enjektör ün 1 tanesi arızalıymış ve yakıtı olduğu gibi egzoza veriyormuş enjwktör değişti düzeldi ama bu seferde soğukken sıkıntı yok biraz kullanınca araç kendini benzine atıyor ve stop edip bidaha çalışmıyor taa ki soğuyana kadar. Bu sefer arıza kaydında can-bus ile ilgili birşey var

enjektör kodlandı mı

Tech 2 değil de başka marka cigaz var ellerinde oyüzden kodlandımj bilemiyorjm ama enjektör ile ilgili arızalar yok oldu obd den ve ilk yarım saat güzelce çalıştı gaza aldım tekrar benzine falan hiç sıkıntı olmadı sonra stop edip tekrar çalıştırmaya çalışınca çalışmadı

Son düzenleme:
sorun çözüldü. ek olarak benzin pompası ve oluşan 2 adet şase onarıldı + lpg tesisatında ilk montajda yapılan ufak bir hata düzeltildi 350 km dir sorunsuz

Geri