ASTRA J 1.4T BEYAZ DUMAN

aytug741

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
Merhabalar, aracım 1.4t benzinli. Motor 10bin km'de. Havalar soğuduğundan beri aracım dur kalk trafikte hemen hemen her durduğumda beyaz duman atıyor çok durduğumda kesiliyor. Aşırı yoğun bir duman değil daha çok buhar gibi ve akşamları belli oluyor. Sabah bi problem yok yani (yada ben göremiyorum) su eksiltme olmadı ve çok yakıt tüketiyor ortalaması 12lt nasıl bir çözüm sağlayabilirim bilgisi olan var mı?
Videosunu çekmiştim bu şekilde bir duman.

12 litre benzin mi? Wow.
Ani gaza basmalarda çekiş güç ne durumda?

Havalar soğudu buhar görünmesi normaldir. Otomatik Şanzıman D konumunda bir süre kavramada bekler. Yakıt anlık olarak 1,5 litre tüketir. Sonra kavramayı bırakır ve 1 Litrelere iner. N konumuna alırsanız 0,7 Litre tüketir.

2015 üzeri 1.4 t ünitelerin Bazı sürümlerinde Yazılım farklıdır. Bu araçlar N konumunda 0,5 Litre tüketir. Genel ortalamaları 8-9 Litre civarındadır.

LPG kullanmanızı Tavsiye ederim. Hem Piston Kırma sorununa karşı daha Sağlıklıdır. Hem de ekonomiktir.

Ayrıca LPG sistemine yolda Afr ayarı hatta ECU Ateşleme Avansı Yazılımı ile Yeni Sürüm 1.4 t üniteler gibi çok Düşük Tüketimlere ulaşabilmektedir.

AFR Performans firmasının Yazılım ve Kalibrasyonları neticesinde LPG ile 180 HP Güç değerleri rahatlıkla alınabilmektedir.

Mümkün olduğunca Benzinden uzak durun. 95 C Derecelik Termostat ve Hararet Yazılımı ile kronik sorunlara önleminizi alın.

Havalar soğudu buhar görünmesi normaldir. Otomatik Şanzıman D konumunda bir süre kavramada bekler. Yakıt anlık olarak 1,5 litre tüketir. Sonra kavramayı bırakır ve 1 Litrelere iner. N konumuna alırsanız 0,7 Litre tüketir.

2015 üzeri 1.4 t ünitelerin Bazı sürümlerinde Yazılım farklıdır. Bu araçlar N konumunda 0,5 Litre tüketir. Genel ortalamaları 8-9 Litre civarındadır.

LPG kullanmanızı Tavsiye ederim. Hem Piston Kırma sorununa karşı daha Sağlıklıdır. Hem de ekonomiktir.

Ayrıca LPG sistemine yolda Afr ayarı hatta ECU Ateşleme Avansı Yazılımı ile Yeni Sürüm 1.4 t üniteler gibi çok Düşük Tüketimlere ulaşabilmektedir.

AFR Performans firmasının Yazılım ve Kalibrasyonları neticesinde LPG ile 180 HP Güç değerleri rahatlıkla alınabilmektedir.

Mümkün olduğunca Benzinden uzak durun. 95 C Derecelik Termostat ve Hararet Yazılımı ile kronik sorunlara önleminizi alın.
Cevabınız için çok teşekkürler.
LPG taktırmayı hiç düşünmedim.
Bir daha motorun sorun yaratacağını düşünmüyorum herşeyi komple sıfırladım ama yakıt tüketimi yüzünden satmayı düşünüyorum. Performanslı sürüyorum genelde 10 günde bi depo bitiyor

Cevabınız için çok teşekkürler.
LPG taktırmayı hiç düşünmedim.
Bir daha motorun sorun yaratacağını düşünmüyorum herşeyi komple sıfırladım ama yakıt tüketimi yüzünden satmayı düşünüyorum. Performanslı sürüyorum genelde 10 günde bi depo bitiyor

Rodajda yakıtın yüksek olması doğal km ilerledikçe bir miktar daha azalabilir.

Benim aracım da 2012 otomatik 1.4 t sedan Şehir içinde bu havalarda 12 Litre bandında tüketmekte.

Fakat Serviste SPS yapılarak Yazılımı güncellenmiş Aracın Gücü Düşürülmüş. Torku 170 nm civarına Çekilmiş ve 3000 devir üstünde veriyor.

Araç aynı 1.6 Atmosferik gibi Yürümüyor. Alt devirler ölü. Bu nedenle fazla Yakmakta.

Araca Chip tuning Yazılım falan da atılamıyor. Servis Turbo basıncını kilitlemiş.

Sebebi ise güya Piston Kırma sorununa GM firmasının önlem almasıymış.

Rodajda yakıtın yüksek olması doğal km ilerledikçe bir miktar daha azalabilir.

Benim aracım da 2012 otomatik 1.4 t sedan Şehir içinde bu havalarda 12 Litre bandında tüketmekte.

Fakat Serviste SPS yapılarak Yazılımı güncellenmiş Aracın Gücü Düşürülmüş. Torku 170 nm civarına Çekilmiş ve 3000 devir üstünde veriyor.

Araç aynı 1.6 Atmosferik gibi Yürümüyor. Alt devirler ölü. Bu nedenle fazla Yakmakta.

Araca Chip tuning Yazılım falan da atılamıyor. Servis Turbo basıncını kilitlemiş.

Sebebi ise güya Piston Kırma sorununa GM firmasının önlem almasıymış.
10bin Km oldu rodaj hala devam ediyor mudur?
Benim araçta yazılım yok bildigim kadarıyla chiptuning yapmayı düsündüm tüketimden dolayı ama daha fazla güç
ile daha çok zorlayıp motoru yıpratırım diye korkuyorum :)
Turbo basıncının kilidini kaldıramıyorlar mı dışardaki yazılımcılar?

10bin Km oldu rodaj hala devam ediyor mudur?
Benim araçta yazılım yok bildigim kadarıyla chiptuning yapmayı düsündüm tüketimden dolayı ama daha fazla güç
ile daha çok zorlayıp motoru yıpratırım diye korkuyorum :)
Turbo basıncının kilidini kaldıramıyorlar mı dışardaki yazılımcılar?

Chip tuning yakıt tüketimini düşürür genelde. Turbo basıncı 0,4 Bar olarak Referans Değer girilmiş bu nedenle değiştirilemiyor malesef.

Geri