Astra j 1.4turbo otomatik yakıt tuketimi yardım..

Kadirbey09

Kayıtlı Kullanıcı
58-Sivas
Katılım
8 Ara 2023
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba aracım Astra j 1.4t LPG li 2013 model yaklaşık 4 aydır sahibiyim aracımı aldığımda herşey mükemmeldi yakıt konusunda fakat son 1 aydır aşırı bır yakıt tuketimim var şehir içi buji bobin kanister valfi değişti hala aynı yakıt tüketimi.
Bir arkadasimin 12 model 1.4t otomatik aracıyla kıyasladığımda aramızda yaklaşık ortalama hizlarimizin bile aynı olmasına rağmen 4 litrelik bir fark var onun göstergeye göre 10.2 litre yakarken benim aracım 14-15 ltrelerde geziyor bunun için bir çözüm var mıdır lütfen yardımlarınızı bekliyorum

IMG_20231204_174747c04209433e6d9300.jpeg
IMG_20231204_174743e8f13e943cf2eaa0.jpeg
 
Maf sensörüne bak yada turbo çatlakmı bak
 
ayağın gaza uyguladığı baskının hafifletilmesiyle dahi kendi arabamda 2 litreye yakın fark gözlemliyorum. eşim çocuğu okula götürüyor. sürekli olarak 6 litre civarı ortalama ile aracı kullanıyor. ben sürdüğümde ise özellikle şehir içi 4 - 4,5 litre ile ortalama oluyor. soğuk kış aylarında ben 5-6 litre yaktığımda eşim 7 litrelere çıkıyor. aynı araç aynı yol. bunu benim gaz pedalına hafif basmam, aracı çok yavaş hızlandırmam, ışıklara gelmeden ayağımı gazdan çekmem, sert frene gerek duymadan aracı durdurmam, aracı hareket ettikten sonra GAZA UYGULADIĞIM BASKIYI AYNI HIZDA KALANA DEK AZALTMAM ile sağlıyorum.

size kendimden bir örnek verdim. araçların bakım durumu, geçmişteki sürüş alışkanlıkları, aldığınız yakıt, kullanılan filtre dahi ortalamayı etkileyebilir. siz başka araçla kıyas yapmayın. imkanınız varsa eğer arkadaşınızın aracını siz sürün veya sizin aracınızı arkadaşınız kullansın. deneyin bakın yine aynı fark var mı. araçlar aynı tüketimi çok nadir tutturur. kapalı garajdaki bir araç ile sokaktaki araç aynı tüketimi sağlamaz. lastik havası, gidilen yolun durumu her şey yapılan kıyası boşa çıkarır.
 
Maf sensörüne bak yada turbo çatlakmı bak
Kaan bey merhaba antep nizipteyim aracımla ilgili sıkıntılarım var sanırım siz Antep'te ilgileniyorsunuz rica etsem iletişim bilgilerinizi atar mısınız
 
  • Beğen
Tepkiler: dotacik
Geri
Üst