Astra J 1.6 Benzinli (Benzin Filtresi)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uzunkise
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uzunkise

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
İyi akşamlar, hayırlı sahurlar.
Merak ettiğim benzinli Astra'larda Benzin Filtresi oluyor mu? İnternetten araştırdığımda dizellerde mazot filtresi çıkıyor fakat benzin filtresine hiç rastlamadım. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi? Bir de yağ kullanırken GM marka iki çeşit var. 10W40 ve 5W30. Hangisini kullanmalıyız?

Tabiki benzin filitresi var. Dizel araclarda mazot filitresi kagittan yag filitresi gibiyken benzinlilerde lpg filitresi gibi aleminyumdandir. Yeni nesil araclarda 5.30 motor yagi kullanilir. Fakat ureticinin tavsiye ettigi partikulleri iceren 5.30 yagi kullanmaniz motorunuz icin daha saglikli olacaktir.

Tabiki benzin filitresi var. Dizel araclarda mazot filitresi kagittan yag filitresi gibiyken benzinlilerde lpg filitresi gibi aleminyumdandir. Yeni nesil araclarda 5.30 motor yagi kullanilir. Fakat ureticinin tavsiye ettigi partikulleri iceren 5.30 yagi kullanmaniz motorunuz icin daha saglikli olacaktir.
Muhtemelen emre arkadaşın bir sonraki sorusu ise bu benzin filtresi ne sıklıkla değiştiriliyor. Ben benim araç için hiç değiştiğini sanmıyorum çünkü.

Kirlenmiyor yakit sisteminde skinti olmadikca degismiyor. Bazilari 10 binde bi lpg filitresi 30 binde bi benzin filitresi degistiriyomus ama eski araclar icin gecerlidir o bence

• Beğen
Tepkiler: Ergun U.
2 farklı servisi aradım. Israrla bu araçlarda benzin filtresi yok diyorlar.

Duzeltme yapiyorum benzin filitresi yakit pompasiyla deponun icindeymis yakit pompasi ariza yaptigi zaman birlikte degisiyormus. Ilginc bir durum.

Filtre olmama ihtimali olmaz. Yakitin temizlenmesi gerekir mutlaka.Resimli bir ornekleme yapiyim daha anlasilir olur
J nin yakit pompasi ve yakit pompasi acilimi.
filitre kagitmis yabanci kaynakli siteden alinti. Nekadar kirlendigi gorunuyor. Degistirilmesi gerekir aslinda. Ama neden okadar aptalca biyere koymuslar oda ilginc bi durum

Ekli dosyalar

• 36540687.webp
    36540687.webp
    54.9 KB · Görüntüleme: 367
  • 15082009176.webp
    15082009176.webp
    58.2 KB · Görüntüleme: 416
Filtre olmama ihtimali olmaz. Yakitin temizlenmesi gerekir mutlaka.Resimli bir ornekleme yapiyim daha anlasilir olur
J nin yakit pompasi ve yakit pompasi acilimi.
filitre kagitmis yabanci kaynakli siteden alinti. Nekadar kirlendigi gorunuyor. Degistirilmesi gerekir aslinda. Ama neden okadar aptalca biyere koymuslar oda ilginc bi durum
Gerçekten insan hayret ediyor...

Aslında benzin filtresini sorma sebebim aracım son zamanlarda nadiren de olsa kendi kendine stop ediyor. Aklıma en basit şekliyle yakıt filtresinin tıkanmış olabileceği geldi fakat galiba sorunu farklı yerlerde arayacağız.

Rolantin dusuk olabilir, map ve maf sensorune baktir, hava filitresine baktir, bogaz kelebegin kirlenmis olabilir, rolantinde dalgalanma varmi

Geri