Astra j 1.6 Dizel gaza basınca gelen tuhaf ses

GroupPolicy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba. 2014 Model 77.000 km de 1.6 dizel 136 beygir aracımda özellikle motor sıcakken gaza bas çek yaptığımda gelen bir ses var. Sesi sizlerle de paylaşıyorum. Bu ses ne olabilir? Sesi araç içinden duyuyorum. Özellikle vitesin olduğu ön bölümden geliyor. Araç rolantideyken yaptığımda da geliyor, debriyaja basılı ikende geliyor. Tırr tırr gelen bir ses. Zırıltı gibi. Bir kaç ustaya gösterdim anormal birşey yok dediler ama bu sesin normal olduğunu sanmıyorum.

Arkadaşlar merhaba. 2014 Model 77.000 km de 1.6 dizel 136 beygir aracımda özellikle motor sıcakken gaza bas çek yaptığımda gelen bir ses var. Sesi sizlerle de paylaşıyorum. Bu ses ne olabilir? Sesi araç içinden duyuyorum. Özellikle vitesin olduğu ön bölümden geliyor. Araç rolantideyken yaptığımda da geliyor, debriyaja basılı ikende geliyor. Tırr tırr gelen bir ses. Zırıltı gibi. Bir kaç ustaya gösterdim anormal birşey yok dediler ama bu sesin normal olduğunu sanmıyorum.

Bende aracı alalı 2 gün oldu 93 binde gaz başında multimedya klima oralardan bir ses geliyor gibi bende ankam veremedim. Çok ince bir ses sanki fan dönen birşeyin sesi gibi.

• Beğen
Tepkiler: GroupPolicy
Bende aracı alalı 2 gün oldu 93 binde gaz başında multimedya klima oralardan bir ses geliyor gibi bende ankam veremedim. Çok ince bir ses sanki fan dönen birşeyin sesi gibi.
Merhaba hocam, evet iç konsol tarafından gelen ince bir ses. Gaza basınca geliyor. Dönen birşey varmış gibi aynen. Sanırım aynı ses.

Aynı ses bendede var , 1.6cdti insignia , siz bulabildinizmi sesi

Konu sahipleri ve yorum yapan arkadaşlar soruna çözüm bulabildiler mi

Hocam ses yüklerseniz daha net birşeyler söyleyebiliriz.

Hocam ses yüklerseniz daha net birşeyler söyleyebiliriz.
Hocam yukarda yazılanlarla aynı gibi ses. Rolantide veya dururken gaza basınca yok. Düşük devirde hızlanırken ve 2000 devirlerde var. Motorda performans olarak bir sıkıntı yok. Tekrar araca binince ses kaydı alıp atarım

Sesi duymadan anlattıklarınıza göre tahminde bulunmak gerekirse. Turbo yükleme sesi olabilir. Ya da motor bağlantı takozlarınız sertleşmeye başladıysa düşük devirlerde gaza fazla bastığınızda, güç ve hız dengesi sağlanıncaya kadar motor titreşimli çalışır. Ve zayıflamış takozlar yüzünden araç kasasına daha fazla titreşim iletilir. Bunun sonucunda da trim bağlantılarının zayıf olduğu yerlerde zırıltı yapar.

Aracın v kayışı gergisi kompresör normal trigerden turbodam değil ses hep baktırdım. Ses devam ediyor. Kaç ustaya götürdüm sorun bir ses değil gibi dedi ama arkadan gelen gaza basınca belli devirde daha çok olan bir zırıltı gibi. Trim sesine benzemiyor daha metalik bir ses gibi geldi bana

Geri