Astra J 16inc den 18inc e gecis hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sefa2318
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sefa2318

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2011 Astra J sahibiyim, arabayi aldigimda orijinal janti yoktu sonradan takilmis 16inc jant var, orijinal astra 235/50/R18 janta gecersem arti ve eksileri hakkinda yorum yaparmisiniz, simdiden tesekkurler.

-Davlumbazda sikinti yasarmiyim, cukurlarda veya sert darbelerde davlumbaza carpma olabilir mi?
-Arac cok yukselir mi? Yeni yay almak zorunda kalirmiyim?

Aracınızın orijinal jant ebatı 17''.

Hangi zalım kıyıp da 16 takmış acaba? Araçta alaşım jant varsa satarken bunları takmış ve orijinallerini almış da olabilirler tabii. Donanımı ne aracın?

Sorunuza gelince:

Normal şartlarda 16'dan 18'e değil 17'den 18'e geçmiş oluyorsunuz. Aradaki fark küçük gibi görünse de aracın orijinal yüksekliği bu minimal farkı bile tolere etmiyor maalesef. (Görüntü olarak) 18 takarsanız, araç yüksek duracağı için öncelikle görünüş, sonra yol tutuş adına yay takmanız gerekecek. (Yol tutuş üst hızlarda, viraj şartlarında etkilenir. Şehir içi standart kullanımda fark etmez.)

Ben olsam, orijinal 17'' sport ya da cosmo jantı takardım. Hem ucuz, hem kaliteli, hem de sorunsuz.

Yaklasik iki ay once aldigim aracimin modelini bilemiyorum yardimci olursaniz sevinirim(cosmo-active vb...)

-Rusya St.Petersburg'da ikamet ediyorum, arac Polonya uretimi, arabayi aldigim sahisda donanimlardan bi haberdi kisaca oda bilmiyormus aracta;
-Xenon, hiz sabitleyici, navigasyon ekrani, isitmali koltuk ve direksiyon simidi, gibi ust donanim ozellikleri var enteresan bicimde on sis fari yok, on tampon daha once hic gormedigim sekilde farkli bir tampon???

Resim yukledim umarim acilir, forum icin biraz acemiyim kusuruma bakmayin.

Donanim olayi karisik anlayacagin:)

Donanim olayi karisik anlayacagin:)

Aaaa pardon evet, hatırladım :))))

O tamponu sonradan takan adam, o aracı kolay kolay 16 jant ile gezdirmez bence.

Şuan üzerindekiler kışlık janttır muhtemelen ve diğerlerini satarken vermemiş olabilir size ;)

Muhtemelen, burada o tip isler fazlasi ile yapiliyor.

Geri