ASTRA J DEPO KAPAĞI SORUNU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ak0055
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ak0055

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Slm arkadaşlar.Belki forumda bu konu paylaşılmıştır ancak ben bulamadım o nedenle yeniden açtım. Dün arabama yakıt aldım daha sonra depo kapağını kapattı oradaki görevli ancaaak kapak maalesef kapanmıyor yani tam olarak kapanmıyor . Tık sesi geliyor ama birkaç saniye sonra depo kapağı aralıklı kalıyor. Servisi aradım bir kaç şey söyledi ama çözüm olmadı . Servise gitme şansım da bir kaç günlüğüne yok.  Sadece kapağı tutup arabayı kilitlersem o zaman tam kapanıyor?Sizce kapaktaki sorun ne olabilir?Bu sorun la karşılaşan varmı acaba?

Ynt: ASTRA J DEPO KAPAĞI SORUNU

֖ncelikle geçmiş olsun.

Bu sorunun iki sebebi oluyor;
1- Tam kapatılmayan ve kapanmamış pozisyonda kilitlenen depo kapağı  :(
2- Depo kapağı açık pozisyondayken kapıların ve kapağın kilitlenmesi ve bunun üzerine depo kapağının kapatılmaya zorlanması  :(

֖rnek olarak;
Benzinciden yakıt aldıktan sonra pompacı arkadaş depo kapağını tam kapatmaz ve siz 20 km hızın üstüne çıktığınızda kapılarınız ve depo kapağınız otomatik olarak kilitlenince depo kapağının kilit mekanizması sıkışır

Diğer örnek ise;
Siz benzin almak için depo kapağının kilidini açarsınız, sonrasında ödeme yapmak için içeriye gittiğinizde araçtaki eşyalarınız alınmasın diye benzin alınırken kapılarınızı kilitlersiniz ama bu işlemle depo kapağının da kilitlendiğini bilmeyen pompacı arkadaş kilitli mekanizmaya rağmen kapağı kapatmaya zorlar.

Birinci durumda mekanizma sadece sıkışır ve serviste basit bir işlemle sorun çözülür.  :)
İkinci durumda ise kilit mekanizması zarar görür. Parça değişimine kadar gidebilir.  :(

Biraz uzun oldu ama durum bu iki seçenekten ibaret.

Depo kapağını açınca iç yakıt  kapağını düşmesin diye tutan siyah kabloyu çevirin. O kablo zamanla kendi ekseninde tur atıyor ve burkuluyor, burkulunca da depo dış kapağı kapandığında ters kalıyor ve kapağı dışa doğru itiyor..

Ben biraz anlatamadım galiba ama siz anladınız, o kablo ile oynarsanız muhtemelen düzelir. Hatta şuan gidip deneyebilirsiniz. :)

Bilgiler için ևok teşekkür ederim Mert Kardeşim . Ama işin ilginç tarafı ben arabayı kilitlemeden bu olay gerçekleşti. Arabaya yakıt aldım .֖deme yapmak için içeri gittim ama arabada oğlum olduğu için kilitlemedim . Geldiğimde pompada ki görevli kapağın kapanmadığını söyledi . Sanırım sorun servise gitmemi gerektirecek  :(

ak0055 link' Alıntı:
Bilgiler için ևok teşekkür ederim Mert Kardeşim . Ama işin ilginç tarafı ben arabayı kilitlemeden bu olay gerçekleşti. Arabaya yakıt aldım .֖deme yapmak için içeri gittim ama arabada oğlum olduğu için kilitlemedim . Geldiğimde pompada ki görevli kapağın kapanmadığını söyledi . Sanırım sorun servise gitmemi gerektirecek  :(

Rica ederim.
İnşallah sorununuzu en basit şekilde çözebilirsiniz.

MeRt link' Alıntı:
Rica ederim.
İnşallah sorununuzu en basit şekilde çözebilirsiniz.

Aynı sorun benim başıma geldi. Tam tarif edildiği gibiydi ve çözüm yukarıda belirttiğim gibi kendi ekseninde tur atan (burkulan) kabloyu geri çevirmek oldu. Muhtemelen servislik değil ama bazı servisler bu durumu çözüp ücret talep edebilir ben bundan korkuyorum açıkcası.

Aynisi benimde basima geldi kapagin icinde o siyah kablo takilmis onla oynayin elinizle duzelir:) servis ucret almaz benden almamisti:)

ygtylmz link' Alıntı:
Aynisi benimde basima geldi kapagin icinde o siyah kablo takilmis onla oynayin elinizle duzelir:) servis ucret almaz benden almamisti:)

Ben, periyodik bakımda hava filtresine hava tutup yerine takan ve faturaya yansıtan servis gördüm. Zaten fiyata dahil olan bir adaptasyon ücretini tükenmez kalem ile iş emrine (tahmini tutar kağıdına) ekleyen servis ustası gördüm. Hepsi bir değil elbette, Allah insaflıya denk getirsin.

REC link' Alıntı:
Aynı sorun benim başıma geldi. Tam tarif edildiği gibiydi ve çözüm yukarıda belirttiğim gibi kendi ekseninde tur atan (burkulan) kabloyu geri çevirmek oldu. Muhtemelen servislik değil ama bazı servisler bu durumu çözüp ücret talep edebilir ben bundan korkuyorum açıkcası.

Başıma gelmediği için bilemiyorum ama servise gitmeden önce bu kabloyu kesinlikle kontrol etmek lazım.
Belki durum servislik bile değildir. İnşallah kabloyu düzeltmekle hallolacak bir problemdir.

Arkadaşlar hepinize çok  thnxx sabah ilk işim o kabloyu kontrol etmek olacak.

Geri