S.a arkadaslar Araniza yeni katilmis bulunmaktayim . 2 gun once yollarini gozledigim 2012 model aracima kavustum .
Yakit tuketimiyle ilgili ilk ciddi denemem bugun oldu . Biraz fazla gibi geldi . sizlere sormak istedigm birsey var .
23nisan gunu sefakoyden benzin alip yola cikarken ibre tam 1/2 cizgisindeydi. Km mi sifirlladm ve aracta toplam 5kisi ile beraber lcatalcaya dogru yola ciktim . Cokta sikisik olmayan zaman zman tikanip sonrasında normal akisinda (60/70km)devam eden bir trafik vardi . Donuste tekrar E-5 üzerinden pendik/kurtkoy e dogru yola ciktik . Kadıköy gelene kadar trafik hic yoktu . Kadikoyden kurtkoyun yaklasik 5 - 10km yakinina kadar sikisik bir trafikte devam ettik . Sonrasinda tekrar kurtkoyden cikarak yine e5 üzerinden bogazici koprusune kadar 160 km hiz ile seyrettikten sonra kopruyu gecince ortalama 90-100 km hizla sefakoye vardik .
Yolculugun bitiminde yol bilgisayarmdan aldigim bilgilere gore
100km yakit tüketimi ort 9.4 lt
Km sayacini baslattigim andan itibaren katettigim yol 300 km
benzin ibresi kirmizi cizginin tam ortasinda .
Hesapladigmda ise km basina 47 kurus buldum . Ne kadar dogru bilmiyo r um .
Buna gore benm aracim yaklaşık yarim depo ve 5kisiyle 300km yol aldi .
Yarim depo ile 300km cok dusuk bi rakam geldi bana . En azindan 400km gormek isterdim .
Sizce ters giden birseyler olabilirmi ?
..
Yakit tuketimiyle ilgili ilk ciddi denemem bugun oldu . Biraz fazla gibi geldi . sizlere sormak istedigm birsey var .
23nisan gunu sefakoyden benzin alip yola cikarken ibre tam 1/2 cizgisindeydi. Km mi sifirlladm ve aracta toplam 5kisi ile beraber lcatalcaya dogru yola ciktim . Cokta sikisik olmayan zaman zman tikanip sonrasında normal akisinda (60/70km)devam eden bir trafik vardi . Donuste tekrar E-5 üzerinden pendik/kurtkoy e dogru yola ciktik . Kadıköy gelene kadar trafik hic yoktu . Kadikoyden kurtkoyun yaklasik 5 - 10km yakinina kadar sikisik bir trafikte devam ettik . Sonrasinda tekrar kurtkoyden cikarak yine e5 üzerinden bogazici koprusune kadar 160 km hiz ile seyrettikten sonra kopruyu gecince ortalama 90-100 km hizla sefakoye vardik .
Yolculugun bitiminde yol bilgisayarmdan aldigim bilgilere gore
100km yakit tüketimi ort 9.4 lt
Km sayacini baslattigim andan itibaren katettigim yol 300 km
benzin ibresi kirmizi cizginin tam ortasinda .
Hesapladigmda ise km basina 47 kurus buldum . Ne kadar dogru bilmiyo r um .
Buna gore benm aracim yaklaşık yarim depo ve 5kisiyle 300km yol aldi .
Yarim depo ile 300km cok dusuk bi rakam geldi bana . En azindan 400km gormek isterdim .
Sizce ters giden birseyler olabilirmi ?
..