astra j jant...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bysmail
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bysmail

Kayıtlı Kullanıcı
38-Kayseri
Siteyi ziyaret et
2011 astra j aldım.lastikler malum 215 50 17. elimde eski aracım dan kalma 195 55 16 kış lastikleri var.acaba 16 jant astra j ye uyar mı.teşekkr ederim herkese

2011 astra j aldım.lastikler malum 215 50 17. elimde eski aracım dan kalma 195 55 16 kış lastikleri var.acaba 16 jant astra j ye uyar mı.teşekkr ederim herkese

Kesinlikle uymaz... 17'' janta 16'' lastik takamazsınız.

Anlatmak istediğiniz şey: elinizde kış lastikleri takılı olan 16'' jant olduğu ve bunun Astra J'ye uyup uymayacağı konusu ise:

Aracınız 1.6 Turbo ise bijon aralığınız 5x115, geri kalan motor seçeneklerinden biriyse bijon aralığınız 5x105'tir...

Şayet elinizdeki jantın bijon aralığı aracınıza ve yukarıdaki belirttiğim ölçülere uygunsa ve ET değeri tutarsa kullanılabilir...

Ama çok çok zor bir ihtimal.

Aracınız ve lastikleriniz ile ilgili, daha detaylı bilgi verebilirseniz net yardımcı olmaya çalışırız.

Son düzenleme:
aarcım 1.3 cdtı 2011 hb .evet 16 jant ile birlikte 16 lastik takmayı kastetmiştim.önceki aracım corsa idi kaza yaptım elimde 16 lastikler kaldı o yüzden sordum.

aarcım 1.3 cdtı 2011 hb .evet 16 jant ile birlikte 16 lastik takmayı kastetmiştim.önceki aracım corsa idi kaza yaptım elimde 16 lastikler kaldı o yüzden sordum.

Bijon aralığınız 5x105...

Corsa (c ve d) 4 bijon... Maalesef uymaz elinizdeki jantlar :(

anladım teşekkürler

et kalınlığı tam olarak neyi ifade ediyor?

Kısaca anlatayım:

Üstten bakıldığında, jantın çamurluğun ne kadar içinde ya da dışında olacağını belirleyen değerdir.

Örneğin bijon aralığı uygun olsa bile Et kalınlığı (Ofset Değeri de denilir) uygun olmayan bir jant araca takılırsa jant dışarıda durur ve araç esnediğinde çamurluk ağzına sürter...

Tabii bunu ''German Style'' adı altında bilinçli olarak yapanlar da var ama eğer amaç sorunsuzluk ise araca uygun ET değeri olan jant takılmalıdır...

images

Geri