Arkadaşlar öncelikle admin ve moderatör beylerden bu konuya Op-Com ile ilgili bir alt konu açmalarını rica edeceğim. Eminim kısa sürede çoğu arkadaşımız u konuda denemelerde ve sorularda bulunacaktır. Bunlarıda burda paylaşır istişare ederiz.
Hepinizin bildiği üzere bir tesadüf üzerine denk geldiğim bu op-com yazılımı ile yapılacak konusuna çok takıldım ve bu konu ile ilgili baya uzun araştırmalar yaptım. En sonunda popüler alışveriş sitemiz Aliexpress den bu op-com ürününü temin ettim ve denemeleri yaptım.
Op-Com cihazım 2014 modele kadar olan tüm araçları destekliyor. Bu cihazın ve yazılımın çalışma mantığını size özetlemem gerekirse... Telefonunuzun ayarlar bölümü gibi düşünün, bu ayarlar sizin sol sinyal kolunda yaptığınız ayarlar gibi değil ama, daha kapsamlı ve daha detaylı ayarlar. Bu cihaz ve yazılım sizin bi ayarlara en ince noktasına kadar derinlemesine müdahele etmenize yardımcı oluyor (bu sebeple faydalı olduğu kadar bilinçsiz kullanıldığında da çok büyük tehlikelere yol açabilecek kadar tehlikeli)
Bu program ve cihaz ile benim başlıca erişimini sağladığım değiştirdiğim ve öğrendiğim şeyler şu şekilde.
Aracın ön konsolundaki küçük bilgi ekranında 11-12 Adet bilgi erişimini sağladım.
1- Anlık Hız
2- Anlık Yakıt Tüketimi
3- Ortalama Hız
4- Ortalama Yakıt Tüketimi
5- 1. Km Sayacı (Sürüş-1)
6- 2. Km Sayacı (Sürüş-2)
7- Kalan Yakıt Menzili
8- Navigasyon Bilgileri
9- Pusula Bilgileri
10- Zaman Sayacı
11- Yol Tabelalarını Okuma
12- Kör nokta uyarı sistemi ekranı (aracınızda varsa)
Aracın Menu (seçenekler) bölümünde daha fazla bilgi erişimi sağladım.
- Şanzuman Sıvı Sıcaklığı
- Hız Uyarısı
- Akü Voltajı
- Pusula Ayarları
- Soğutucu Sıcaklığı
- Kalan Yağ Ömrü
- Birimler
- Dil Ayarları
Bunun dışında aracınız park sistemleri, güvenlik sistemleri, emniyet kemeri uyarıları, motor sistemi ve bilgileri (hata kodu okuma ve silme) gibi bir çok erişime izin veriyor.
Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Zamanla daha detaylı bilgi paylaşımlarında da bulunuruz hep birlikte inşallah.
Okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim
Forum BBCode ları açılırsa videoyu direk buradan izleyebilirsiniz.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Rqqto6akpas[/youtube]
Hepinizin bildiği üzere bir tesadüf üzerine denk geldiğim bu op-com yazılımı ile yapılacak konusuna çok takıldım ve bu konu ile ilgili baya uzun araştırmalar yaptım. En sonunda popüler alışveriş sitemiz Aliexpress den bu op-com ürününü temin ettim ve denemeleri yaptım.
Op-Com cihazım 2014 modele kadar olan tüm araçları destekliyor. Bu cihazın ve yazılımın çalışma mantığını size özetlemem gerekirse... Telefonunuzun ayarlar bölümü gibi düşünün, bu ayarlar sizin sol sinyal kolunda yaptığınız ayarlar gibi değil ama, daha kapsamlı ve daha detaylı ayarlar. Bu cihaz ve yazılım sizin bi ayarlara en ince noktasına kadar derinlemesine müdahele etmenize yardımcı oluyor (bu sebeple faydalı olduğu kadar bilinçsiz kullanıldığında da çok büyük tehlikelere yol açabilecek kadar tehlikeli)
Bu program ve cihaz ile benim başlıca erişimini sağladığım değiştirdiğim ve öğrendiğim şeyler şu şekilde.
Aracın ön konsolundaki küçük bilgi ekranında 11-12 Adet bilgi erişimini sağladım.
1- Anlık Hız
2- Anlık Yakıt Tüketimi
3- Ortalama Hız
4- Ortalama Yakıt Tüketimi
5- 1. Km Sayacı (Sürüş-1)
6- 2. Km Sayacı (Sürüş-2)
7- Kalan Yakıt Menzili
8- Navigasyon Bilgileri
9- Pusula Bilgileri
10- Zaman Sayacı
11- Yol Tabelalarını Okuma
12- Kör nokta uyarı sistemi ekranı (aracınızda varsa)
Aracın Menu (seçenekler) bölümünde daha fazla bilgi erişimi sağladım.
- Şanzuman Sıvı Sıcaklığı
- Hız Uyarısı
- Akü Voltajı
- Pusula Ayarları
- Soğutucu Sıcaklığı
- Kalan Yağ Ömrü
- Birimler
- Dil Ayarları
Bunun dışında aracınız park sistemleri, güvenlik sistemleri, emniyet kemeri uyarıları, motor sistemi ve bilgileri (hata kodu okuma ve silme) gibi bir çok erişime izin veriyor.
Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Zamanla daha detaylı bilgi paylaşımlarında da bulunuruz hep birlikte inşallah.
Okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim
Forum BBCode ları açılırsa videoyu direk buradan izleyebilirsiniz.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Rqqto6akpas[/youtube]