Astra J otomatik şanzıman sorunu yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan egitim84
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

egitim84

Kayıtlı Kullanıcı
02-Adıyaman
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar, 2012 model astra J 1.4 turbo otomatik aracım var. Aracımda vites geçişlerinde acayip şekilde vuruntu oluyor. Ayrıca kırmızı ışıkta bekledikten sonra gaza basınca araç 2,3 sn tepki vermiyor daha sonra birden silkeleyerek kalkıyor. Bu durum neyden kaynaklı olabilir acaba? Aracın şanzıman yağı 5000 km önce değişti.

yağı değiştirmeden önce var mıydı böyle bi sorun?

aynı sıkıntı benim arçta da var. kırmızı ışıkta bekledikten sonra veya trafikte durunca gaza basınca araç 2,3 sn tepki vermiyor daha sonra birden silkeleyerek kalkıyor.
Kimse sebebini anlayamadı. Bir bilen varsa lütfen paylaşın. teşekkürler

aynı sıkıntı benim arçta da var. kırmızı ışıkta bekledikten sonra veya trafikte durunca gaza basınca araç 2,3 sn tepki vermiyor daha sonra birden silkeleyerek kalkıyor.
Aynı sorun benim araçta da var , D de iken durduğum zaman sanki boşa alıyor veya fren balatası sıkıp bırakıyor gibi 1-2 sn sonra tekleyerek kalkıyor, manuel de yapmıyor bunu, hatta bunu yaptığında yokuş kalkış devrede değilse hafif geri kaçma yapıyor acaba diyorum şanzıman kendini boşa mı alıyor durunca

İsikta bekleyince fren pedalina bastiktan bi muddet sonra sanziman icinde N pozisyona gecerek yakit ekonomisi ve sanziman isisini dusurur bu konfor ozelligidir.
Ancak vites gecisleri vuruntu ve gec gecme ciddi sorun olabiliyor opel servisleri tam otomatik icin yag omur boyu deyip degismiyor ancak onlarda dahi ara ara ornegin 60 bin degismek gerek , aracinizdaki sanzimani bir göstermenizi tavsiye ederim af40 olanlarda hidrolik beyin surgu asintisi olabiliyor

İsikta bekleyince fren pedalina bastiktan bi muddet sonra sanziman icinde N pozisyona gecerek yakit ekonomisi ve sanziman isisini dusurur bu konfor ozelligidir.
Ancak vites gecisleri vuruntu ve gec gecme ciddi sorun olabiliyor opel servisleri tam otomatik icin yag omur boyu deyip degismiyor ancak onlarda dahi ara ara ornegin 60 bin degismek gerek , aracinizdaki sanzimani bir göstermenizi tavsiye ederim af40 olanlarda hidrolik beyin surgu asintisi olabiliyor
Teşekkürler, vites geçişlerinde herhangi bir sorun yok, sadece D ye aldığım da ilk kalkışta veya ışıkta beklerken küçükten bi tekleme yaparak bişe tutup bırakıyor gibi geçiyordu ki bunu da açıkladınız,,,şuan sadece R ve D konumuna getirdiğimde böyle bazen araba hopluyor sanki,,!! bunun için de yağ değişimi deniyor ama bakalım nasıl olur

Benim arada da aynı sorun var ısınınca kırmızı ışıkta 1.vites boşa düşer gibi araba gaz yemiyor sonra birden öne aylayıp silkeliyor sizin sorun nerden çıktı?

Sorun nerden çıktı?

Sorun nerden çıktı?

Sorun çözüldü mü?

Geri