Cümleten hayırlı forumlar. 2012 astra J 1.4T sport otomatik benzinli aracım var. Son bir haftaya kadar problemsiz biniyordum. 5-6 gün önce sabah aracı ilk çalıştırdığımda ilkinde marş almadı. 2. de zorladı aldı. Ertesi gün yine aynı sorunu yaptı 2. de almadı bir kaç demeden sonra aldı. Araya haftasonu girince sanayi yoğun olur diye bugün yani pazartesi günü ustaya götürmeye karar verdim. Sabah aracı 20-25 dakika çalıştıramadım. Kontağı çeviriyorum gaz yemedi. en son pes edecekken gazı yedi ve iş yerine gittim. Ustaya götürdüm aracı bilgisayara bağladılar. Bilgisayarda hiçbir sorun çıkmadı. Onlarada araçta olan sıkıntıları anlattığımda aracı akşam bırak sabah biz bakalım dediler. Enteresan olarak bu süreçte aracı her çalıştırdığımda ekranda kesinlikle hiçbir hata vermiyor. Geçen on gün içinde olanları da yazmak isterim. Aracı yıkamaya vermiştim motora da hava tutun demiştim, az bir su ile yıkamışlar. Zaten yıkama işi olana kadar böyle bir sorunum yoktu. Ne olduysa yıkamadan sonra oldu. yıkamadan önce şu şekilde kullanıyordum. kontağı çevirip ışıkların sönmesini beklerim. ışıklar sönünce çalıştırırım. Bu çalışma esnasında devir saati 2000in üzerinde çalışır halde iken yavaş yavaş rolanti yerini bulup normal sabit olunca hareket ederim. yıkama sonrası devir saati direkt sabit halde sanki çalışmaya isteği yokmuş gibi oldu. Yıkamadan önce benzini hep opetten alırdım. Son bir iki ay içinde bankaların yaptığı kampanyalar yüzünden totalden shellden aldığımda oldu. Daha öncesinden yıllardır hep aynı opet hatta hep aynı pompadan alıyordum. Detaylıca yazmak istedim ki başıma gelenler bunlar. Araç ısınınca bir problem kalmıyor. Örneğin zor çalıştırıp bugün işe gidince stop ettikten sonra çalıştırdığımda direkt çalışıyor. Sanayiden çıkıp eve geldim 1 saat sonra bindim yine çalışmada marşta yada gaz yemede problem olmadı. Ne oluyorsa sabah ilk çalıştırmadan sorun oluyor. Başınıza böyle birşey gelen oldu mu acaba yada sorun neyden kaynaklanır bilgisi olanlar paylaşabilirse çok memnun olurum.