Astra J Tampon sökme (Çeviri Yardım)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaanrevan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar aracıma römork çeki demiri takdırmak istiyorum. Malzemeyi aldım her zaman aracımın bakımını yaptirdigim ustaya takdiracagim.

Aracın arka tamponunun sökülmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir video bulamadım.

Ancak bir yazı var. Resimlerde belli yerleri göstermiş ama İngilizce olduğu için çok iyi anlayamadım.

Bu konuda bilgisi olan ya da yazıya göre bana yardımcı olan olursa çok sevinirim. Yazı aşağıda ....

https://www.vxoc.org.uk/forum/Thread-How-To-Remove-Rear-bumper

Arkadaşlar aracıma römork çeki demiri takdırmak istiyorum. Malzemeyi aldım her zaman aracımın bakımını yaptirdigim ustaya takdiracagim.

Aracın arka tamponunun sökülmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir video bulamadım.

Ancak bir yazı var. Resimlerde belli yerleri göstermiş ama İngilizce olduğu için çok iyi anlayamadım.

Bu konuda bilgisi olan ya da yazıya göre bana yardımcı olan olursa çok sevinirim. Yazı aşağıda ....

https://www.vxoc.org.uk/forum/Thread-How-To-Remove-Rear-bumper

pek bi zorluğu yok gibi. sadece arka stoplar sökülmek zorunda gözüküyor. stopların altında ve çamurluğun davlumbazıyla tamponu birbirine tutturan civatalar söz konusu. gerisi klips. civatalar söküldükten sonra tamponu yanlara doğru yavaşça çekerek klipslerden kurtarmak gerekiyor anlaşılan. bir diğer çizim : http://workshop-manuals.com/vauxhal...r_bumper_fascia_replacement_5-door_estate_35/

pek bi zorluğu yok gibi. sadece arka stoplar sökülmek zorunda gözüküyor. stopların altında ve çamurluğun davlumbazıyla tamponu birbirine tutturan civatalar söz konusu. gerisi klips. civatalar söküldükten sonra tamponu yanlara doğru yavaşça çekerek klipslerden kurtarmak gerekiyor anlaşılan. bir diğer çizim : http://workshop-manuals.com/vauxhal...r_bumper_fascia_replacement_5-door_estate_35/

Evet bu dokümanada ulaşmıştım. Burada ilk maddeyi anlayamadım tam. Acaba arka difüzörden mi bahsediyor.

2.adımda stoplar sökülüyor sanırım.

Özellikle 3 ile gösterilen "Rear Bumper Fascia" bölümünü anlayamadım. Bunun için nasıl bir işlem yapmalıyız acaba?

Özellikle 3 ile gösterilen "Rear Bumper Fascia" bölümünü anlayamadım. Bunun için nasıl bir işlem yapmalıyız acaba?

anladığım kadarıyla tamponun orta kısmında altından uzanarak sökülmesi gereken klipsler var

1- Önce stopları sökeceksiniz.
Elle çevirmeli vidaları var; onları söküp stop'u dışa doğru çekince geliyor. Ardından plaka lambalarını söküp soketinden çıkaracaksınız.

2 - Bagaj kilidinin oradaki fitili çekip çıkaracaksınız.

3 - tamponun altında sağlı sollu 2 tane yuvarlak klips (ya da geçme denilebilir) var onları sökeceksiniz.

4- Davlumbazın içinde 3 tane torx 10 vida var var onu sökeceksiniz. (Şayet rahat hareket edemezseniz arka lastik sökülecek)

5 - Her iki tarafın vidalarını söktükten sonra davlumbazın ağzından tamponu dışa doğru çekerek geçmelerden (tırnaklardan) kurtaracaksınız. (Tam burada ekstra bir destek parçasından ve onun da çıkarılması gerektiğinden bahsediyor)

6- Söktüğünüz stopların altında 3'er tane klips (tırnak) var onları kurtaracaksınız. Bahsedilmemiş ama sanırım orada 1 tane de vida var.

7 - En üstte, tam tamponun ortasında (çizimlerde 3 ile gösterilen yerde) 2 klips daha var onları da kurtaracaksınız

8- Tampon kurtulduktan sonra kablolar çıkacak ve soketleri sökeceksiniz.

Ve bitiyor.

Çeviriden çıkanlar bunlar. Difüzörü filan sökmeye gerek yok.

Eski aracım Astra J idi. Stopları vb. söktüm ama tamponu hiç sökmemiştim. Şuan olsa sökerim.

Kolay gelsin.

Elle çevirmeli vidaları var; onları söküp stop'u dışa doğru çekince geliyor. Ardından plaka lambalarını söküp soketinden çıkaracaksınız.

3 - tamponun altında sağlı sollu 2 tane yuvarlak klips (ya da geçme denilebilir) var onları sökeceksiniz.

4- Davlumbazın içinde 3 tane torx 10 vida var var onu sökeceksiniz. (Şayet rahat hareket edemezseniz arka lastik sökülecek)

5 - Her iki tarafın vidalarını söktükten sonra davlumbazın ağzından tamponu dışa doğru çekerek geçmelerden (tırnaklardan) kurtaracaksınız. (Tam burada ekstra bir destek parçasından ve onun da çıkarılması gerektiğinden bahsediyor)

6- Söktüğünüz stopların altında 3'er tane klips (tırnak) var onları kurtaracaksınız. Bahsedilmemiş ama sanırım orada 1 tane de vida var.

7 - En üstte, tam tamponun ortasında (çizimlerde 3 ile gösterilen yerde) 2 klips daha var onları da kurtaracaksınız

Ve bitiyor.

Eski aracım Astra J idi. Stopları vb. söktüm ama tamponu hiç sökmemiştim. Şuan olsa sökerim.

Kolay gelsin.

Hocam çok teşekkürler. Usta zaten becerikli adam. Dandun işe giren birisi değil. Zorlanmaz inşallah.

Ve bitiyor.

Kolay gelsin.

Hocam stoplar için sadece 1 numaralı bölümde gösterdiği kısmı döndürüp çıkartmak yeterli mi? Bu resim diğer numaralarla gösterdiği stop lambalarının değişimi için gerekli olanlar değil mi? Bizim sanırım onlarla işimiz yok.

http://workshop-manuals.com/vauxhall/astra-j/body_systems/lighting/repair_instructions/tail_lamp_replacement_5-door_hatchback_68/

astra-j-767.jpg

Hocam stoplar için sadece 1 numaralı bölümde gösterdiği kısmı döndürüp çıkartmak yeterli mi? Bu resim diğer numaralarla gösterdiği stop lambalarının değişimi için gerekli olanlar değil mi? Bizim sanırım onlarla işimiz yok.

Evet sadece elle çevirmeli kelebek vidayı çıkarıp stopu çekmeniz yeterli.

Yapışmış olabilir, biraz oynatarak çekin. Çok kolay bir yapısı var, başka tırnak - geçme vb yok. Kırılmaz endişelenmeyin.

Merhaba arkadaşlar, arka tampon sökme tecrübemi paylaşmak istiyorum;
Önce dış stopları anlatıldığı gibi söktüm
Plaka ışıklarını yuvadan çıkarttım
Daha sonra sağ-sol davlumbazlardaki 3 er adet torx vidayı söktüm
Şimdi sıra tırnaklardan kurtarmaya geldi
Tamponun alt yuvarlak bombesinden (difüzörün birleşimi olan bombe) tekerleğe doğru orta şiddetli baskı uygulayarak davlumbaz arasına elimi sokup dışa doğru hafifçe çektim ve ilk aşama gerçekleşti ( işlem her iki taraf için geçerli)
Daha sonra söktüğümüz stopların hemen altındaki 3 er adet tırnağı da dikkatli şekilde çıkardım
Aracın altına girerek sağlı sollu birer adet klipsi pense yardımıyla dikkatlice çekerek çıkardım
Plakalığın hemen altında 2 adet vida var onları da söktüm
Son tampon hizasındaki bagaj fitilini söküp tamponla kaporta arasında sağlı sollu ortaya yakın iki adet tırnak var bu tırnakları sökmek için tornavida ile tırnaklara baskı uygulayarak yuvalarından çıkarttığım anda tampon kendiliğinden elime geldi
Hepsi bu kadar kolay gelsin

Geri