Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar aracım 96bin kmde şanzıman yağı daha önce değişmemiş sizce yağını makine ile mi değiştirmeliyim yoksa eski yöntem alttan boşaltarak 2 kez değişim mi yapmalıyım. Daha önce değiştiren varsa tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Merhabalar aracım 96bin kmde şanzıman yağı daha önce değişmemiş sizce yağını makine ile mi değiştirmeliyim yoksa eski yöntem alttan boşaltarak 2 kez değişim mi yapmalıyım. Daha önce değiştiren varsa tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
Makine ile komple değişim daha sağlıklı hocam. Bulabilirseniz motul evo makinesi olan bir serviste komple değiştirtin 9lt civarı yağ harcanıyor. Hiç tapa yöntemi ile uğraşmaya gerek yok tek seferde komple değişim olmuş olur
Daha önce uzunca konuşmuş olduğumuz ve öncelikle @vahit1981 arkadaşımız tarafından yaptırılan şanzıman yağı değişimi işlemini bu hafta bende yaptırdım. İşlem aşamalarını sizler için paylaşmak istiyorum.
Arkadaşlar öncelikle yağ konusunda Castrol Transmax Dexron VI - Mercon LV yağı tercih ettim. Bu yağı büyük şehirlerden birisinde değilseniz bulabilmeniz oldukça zor bu nedenle internetten sipariş edebilirsiniz. Piyasadan araştırırken Dexron 3 verelim, Dexron 5 bütün araçlarda kullanıyoruz vs gibi sözlere sakın ama sakın kanmayın. Dexron ibaresi GM tarafından belirlenen bir...