Mrb. arabam astra H 2009 sedan easytronic. Dün gece bir misafirliğe giderken e5 in kenarında telefon görüşmesi yapmak için arabayı sağa çektim ve kontağı kapattım. Yarım saat sonra arabayı çalıştırmak istediğimde marş basmıyordu.Yani tık sesi bile yoktu.Epey bir uğraştım fakat araba çalışmadı.Araanın konsolunda F yazıyordu. Arabada hiç bir şekilde tık yoktu.Herhalde akü bitti diyerek başka bir arabası olan kişilerden yardım istedim.sağolsunlar takviye yaptım ve araba çalıştı.Ben o arada bostancı sanayii deki tamircimi aradım ve ona durumu anlattım.
-Abi marş basmıyorsa muhtemeln akün bitti yarın gel bakalım dedi.
Sabah gittim ve aküyü ölçtü ve aküde bir sıkıntı yok dedi.Ve arabayı bilgisayara bağladı.
Cihazda P1700 şanzıman hatası verdi. Bana ilk başta motor beyininde bir şeyler olabileceğini söyledi.Daha sonra beyinciye telefon edeceğim dedi ve aradı.telefondaki kişi ona marş dinamosunun değişmesi gerektiğini fakat bu işlemin kesin çözüm olup olmayacağına garanti veremediklerini söyledi.
Bende böyle kaldım.
Bu hatanın sebebi nedir sizce?
Saygılar Sunarım
-Abi marş basmıyorsa muhtemeln akün bitti yarın gel bakalım dedi.
Sabah gittim ve aküyü ölçtü ve aküde bir sıkıntı yok dedi.Ve arabayı bilgisayara bağladı.
Cihazda P1700 şanzıman hatası verdi. Bana ilk başta motor beyininde bir şeyler olabileceğini söyledi.Daha sonra beyinciye telefon edeceğim dedi ve aradı.telefondaki kişi ona marş dinamosunun değişmesi gerektiğini fakat bu işlemin kesin çözüm olup olmayacağına garanti veremediklerini söyledi.
Bende böyle kaldım.
Bu hatanın sebebi nedir sizce?
Saygılar Sunarım