astra sports tourer mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ag
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ag

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhaba,
astra sport tourer ile yorum ararken yolum bu siteye düştü. İlk ve ev sevdigim arabamın opel olması beni yine opele yonlendirdi sanırım. astra da karar kaldım. gerci klasik hatchback mi yoksa sports tourer mi olmali pek karar vermis degilim. belki bir gün golden retriver'im olur diye tourer agir basiyor dogrusu :)

kasa ve gorunum haricinde ikisi arasinda ve sportsun kendi icindeki farklari bilenlerden "basitce" alabilirsem super olur.

özetle , direk xxx model xxx'i degerlendir derseniz isim o kadar kolaylasir ki.. :)

ek olarak, yıllardır hep sirket araci kullandım. son arabami 10 yil once satın almistim. dolayısı ile guncel prosedurlerden de uzak kaldim. talep yazdirip bekleme süresi opel'de de oluyor mu? ve ne kadar ? audiler 6 aya cikmis saka gibi geldi.

yazdiklarimdan bayan sürücü oldugumu anlamissinizdir ama ne kadar motormus, celik bisi bisiymis anlamasamda merak etmeyin yolda küfür edilen versiyonlarindan degilim. :) sadece teknik yardima ihtiyacım var ...

Ynt: astra sports tourer mı?

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz, forumumuzdaki ilk bayan üye olduğunuzu belirtmek isterim, bundan da memnun olduğumu ayrıca belirtmek isterim :) Eğer ileriye dönük köpek alma gibi bir planınız varsa elbette sports tourer sizin için, geniş bagajı ile daha uygun olacaktır. Ağer normal hatcback kasa alırsanız, elbette köpeği koyabileceğinz bir bagajınız olmayacak, ancak arka koltuğa koyabileceksiniz :) Araçlarımızda 3 model mevcut. İlk donanım enjoy plus, bir üst modeli ki benmde sahip olduğum model sport, en üst donanım ise cosmo donanım. Siz internetten bu modellerin donanımlarını araştırdınzmı bilmiyorum ama gerekli bilgilere forumumuzdanda ulaşabilrsiniz. Sports tourer alacaksınz kesinlike 1.4 T 140 hp motoru tercih edin ( yanlış biliyor olabilrm ama galiba sports tourer a da 1.3 dizel motor seçeneğini getdiler ), eğer benzinli düşünürseniz kesinlikle bu motoru tafsiye ederim. Zaten 1.3 95 hp hatcback leri bile ancaktaşıtabiliyorken, daha ağır kasası ile sports tourer da bir hayli sıkıntı yaşatabilr.

Benim size tafsiyem 1.4 T 140 hp ve sport donanımı almanız yönündedir, cosmo donanım ile sports arasında yaklaşık 4 bin tl fark var, cosmoda sport a ek olarak bluetooth ile telefona bağlanma ( fakat sports aracınıza cyclone navigasyon taktrrsanız bluetooth özelliği zaten geliyor ) AFL farlar, kapı içi led aydınlatmalar,deri direksiyon gibi birkaç ekstra donanım var, eğer bunlar sizin kullanacağınz donanımlarsa cosmo yu alın tabiki, ama gerek yok diyorsanız sorts + cyclone navigasyon benim size tfsiye edeceğim araçtır.

Son olarak umarım forumumzda kalıcı olursunuz, alacağınz karar şimdiden hayırlı olsun :)

ilk etapta hb modeli mi yoksa st mi içinize siniyor bunu kafanızda belirleyin... daha sonra size 1.4 turbo motoru tavsiye ederim.. donanım olarak gücünüz yetiyorsada mutlaka cosmo donanım öneririm.. sanruf ise içeriyi aydınlatması açısından güzel bi opsiyon.. navigasyon ise çok işe yaramamakla birlikte görsel açıdan zenginlikten öteye geçemiyor...

öncelikle teşekkürler.
ve bu kadar ozelligi nasil aklinizda tutuyorsunuz :) tebrikler.
sunroof'u olan tanıdıgım herkes problem yasadı. acık kalma/ kapanmama / vb..
ve sanırım dizel tercih edecegim.
bayramda dersimi çalışıp haftasonu gercek'e yada odak'a gitmeye karar verdim.
Bakalim € daki artıs fiyatlari nasil etkildi.
renault kur sabitlemis. bakalim opel de ne gibi kampanyalar var....

ag link' Alıntı:
öncelikle teşekkürler.
ve bu kadar ozelligi nasil aklinizda tutuyorsunuz :) tebrikler.
sunroof'u olan tanıdıgım herkes problem yasadı. acık kalma/ kapanmama / vb..
ve sanırım dizel tercih edecegim.
bayramda dersimi çalışıp haftasonu gercek'e yada odak'a gitmeye karar verdim.
Bakalim € daki artıs fiyatlari nasil etkildi.
renault kur sabitlemis. bakalim opel de ne gibi kampanyalar var....
Dizel alacaksanız sports tourer yerine hatcback i tercih edin derim. Aracın motoru 1.3 gibi küçük bir motor olduğundan araç ilk kalkışlarda biraz hantal kalabiliyor, zaten ecoflex lerde yaşadığımz en büyük sıkıntı bu. Sports tourer kasası baya bir ağır kalır tahminim. Fiyatlar da kurdan dolayı bir hayli yükseldi, nisan ayında 47.500 TL ye aldığım dizel sport model aracıma şuanda 51 bin tl civarında bir fiyat veriyorlar sanırım.

Opel Türkiye web sayfasındaki teknik verilere göre dizel HB ile ST arasında 78 kg fark var. Çok da fazla bir etki yapacağını düşünmüyorum açıkçası; ama yine de imkanınız varsa kesinlikle bir test sürüşü yapın. Araçta her zaman 1 yetişkin insan daha varmış gibi düşünülebilir. Yani HB araç kullananlar araçta iki yetişkin insan varken nasıl performans alıyorlarsa, ST kullananlar da araçta yalnız yolculuk ederken aynı performansı alacaklardır.

Geri