astralarda güvenlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bzgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bzgin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar benim astramda abs+çift hava yastığı standart güvenlik elemanları..bunun dışında opel astralarda ne gibi güvenlik önlemleri var..mesela çelik bar vs gibi bilgisi olan var mı?

yani bir çarpışma anında tek avantajımız hava yastığı(o da avantaj sayılırsa), opellere özgü başka bir artımız yok mu..

arabanın tasarımı zaten çarpışma esnasında sürücü ve yolculara en az zararı verebilecek şekilde tasarlanmış. şasenin yapısı öyle. euro n cap testlerine bakabilirsin bunun için. ekstra güvenlik önlemi derken tam olarak neyi kastettin bilmiyorum ama zaten hiç bi trafik izinli arabada roll-cage roll bar bulunmuyor.

benimkinde çelik barlar war g kasa cd 4 hava yastığı war sonra kaza anında katlanan pedallar war ayrıcada opelin ensağlam modellerinden biri ne diyebilirim ki:D

Benim aracım elegance 4 tane airbag var, ama önemli olan, bi kere hurdacılar sitesinde bir astra g görmüştüm ön konsolu sökülmüş, konsolun ucunda camın dibinde bi havalandırma ızgarası var ya, onun alt kısmında boydan boya bir çelik bar var, ben çok şaşırmıştım ve duyduğuma göre sınıfındaki çoğu araçta böyle bir bar yokmuş. Anlıycanız astra sağlam araçtır merak etmeyin:)

benimkinde çelik barlar war g kasa cd 4 hava yastığı war sonra kaza anında katlanan pedallar war ayrıcada opelin ensağlam modellerinden biri ne diyebilirim ki:D
astra h lara göre daha sağlam olduğuna inanıyorum.geçen bir karşılaştırma yaptım.kapı saclarına vurduğunda çıkan ses bile farklı...

Atladığınız bir nokta var, artık dile getirilecek noktalar olmadığı için gündemde değil ancak 88-89 yılından beri opellerde çelik bar bulunmaktadır.Asrta F'lerde de çelik bar bulunmaktadır ancak bu arabadaki çakmak kadar standart bir özellik oldugundan en azından 10 yıldır bahsedilmiyor.Hatırlarsanız 97-98 model fiat uno'larda bile bulunmaktaydı. Ancak yanlış anlaşılmasın, bu çelik barlar kapıların içlerinde (kapı içi çelik bar) Roll bar gibi arabanın tüm kafesini veya direkleri saran birsey degil...

c'monlarda yanılmıyorsam kapı barlarının dışında tavanda da çelik barlar bulunmakta

ek olarak fren destek sistemi
ids plus dönüşlerde ve kavislerde savrulmama özelliği var
4 airbag önler ve yanlar daha yüksek modelinde 6 hava yastığı
daha ne olsun

elegance da aynı özelliklere sahip cd ile ayrıca cd de ve elegance da kaza anında emniiyet kemeri gericileri var(bu sistem kemeri hızlı çekince kemerin kilitlenme olayı değil:D daha farklı bir sistem)

Geri