benzin durduğu yerde uçarmı

a.oguz38

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar 1998 f kasa astram var. lpg sıralı sistem mevcut.
benim sorunum araba durduğu yerde benzini eksiltiyor. tamam araba ısınana kadar benzin yakıyor azalabilir ama çok anormal şekilde seviye düşüyor. şöyle örnek vereyim arabayı en son koyduğumda çeyrek deponun biraz altında idi. arabaya 1 hafta binmedim. dün bir baktım kırmızı yerin yarısına gelmiş. şuan havalar çok soğuk sıcaklıktan dolayımı duşuyor arabamdamı bir sorun var merak ediyorum
ilginiz için teşekkür ederim

lpgde ikenn benzin yakıyor mu diye bir bakın... benzin enjektörleri kaçırıyor olabilir veya benzin sisteminde bir boruda çatlak kaçak olabilir... benzin çok uçucu bir maddedir... eğer arabanın gidişinde bir sorun yok ve kaçırmıyor derseniz depo kapağını kontrol edin... depo kapağını kontrol edin.. kapak eskimiş olabilir... benzin kapağı düzgün kapatılmamış bir aracın 1 günde 1 depo benzini buharlaştırıp kaybettiğine şahit oldum...

gösterge de net olmayabilir
genelde sonlardaki hareketleri biraz tutarsız olabiliyor.

Soğuk kış günlerinde arabalar da insanlar gibi nazlı olur. Araç park ettiği yerde (yani araç çalışmadığı halde) benzin eksilttiğine göre; aracın altında, yerlerde benzin lekeleri var mı? Varsa tam üzerine gelen yerlerdeki hortum ve benzeri parçalarda kaçak vardır, buharlaşma ise soğuk havalarda azalır ama gene de olur, buharlaşmanın bu derecelerde yoğun olabilmesi için yakıt sisteminin herhangi bir yerinden ciddi hava alması (malüm hava almasının nedeni de aşınma veya delikden olur) gerekir. Bir de soğuk havalarda ibre biraz geç kalkabilir. Diğer bir konu da aracın motoru ısınana kadar soğuk havalarda daha çok yakıt tüketir.

teşekkürler arkadaşlar. Allah razı olsun bakacaz bakalım neymiş

Ekli dosyalar

• big_13060671_ply.webp
    big_13060671_ply.webp
    54.1 KB · Görüntüleme: 11
Son düzenleme:
arabanın hortumlarına bir bak benzin yazın uççar kışın çok fazla buharlanma yapmaz dolu depo asla bir yerde kaçak olabilir

Geri