Benzin kapağını açınca...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serefzor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serefzor

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Şimdi ben şunu merak ediyorum benzini bir bidona koyduğumuzda bir müddet sonra kapağını açtığımızda fıst diye ses geliyor yani benzinin buharlaşmasından genleşmesinden ötürü peki depo kapağını açtığımda ben bu sesi duymuyorum acaba depomda kaçak mı var.Ustalarım beni aydınlatırsa sevinirim+

Şimdi ben şunu merak ediyorum benzini bir bidona koyduğumuzda bir müddet sonra kapağını açtığımızda fıst diye ses geliyor yani benzinin buharlaşmasından genleşmesinden ötürü peki depo kapağını açtığımda ben bu sesi duymuyorum acaba depomda kaçak mı var.Ustalarım beni aydınlatırsa sevinirim+

bütün benzinli araçların depolarında yanılmıyorsam genleşme bölümü veya sistemi var.
volkswagen grubu araçlarda 20 lt. civarında genleşme tankı var. bazen bilmeden yedek depo diye o bölümü de yakıtla dolduruyorlar.

Şerafettin sorunu yanlış anlamadım değilmi? yani tank kapağını açınca vakum basınç oluşmuyor doğrumu? eğer doğru anladımsa daha ne istiyorsun demek herşey yolunda...dert etme :)
eğer vakum oluşsa tank havalandırma ventilin bozuk olur buda zor çalışma sebebi...
tankta hava hortumu vardır ventil üzerinden aktifkömür filitresine gider
sol tampon kenarında kaputu açınca siyah silindir plastik parçaya...burda buhar olan benzin çevreye zarar vermemesi için karbüratöte(boğaza) verilir...durum bu yani herşey yolunda takma kafaya :)

Şerafettin sorunu yanlış anlamadım değilmi? yani tank kapağını açınca vakum basınç oluşmuyor doğrumu? eğer doğru anladımsa daha ne istiyorsun demek herşey yolunda...dert etme :)
eğer vakum oluşsa tank havalandırma ventilin bozuk olur buda zor çalışma sebebi...
tankta hava hortumu vardır ventil üzerinden aktifkömür filitresine gider
sol tampon kenarında kaputu açınca siyah silindir plastik parçaya...burda buhar olan benzin çevreye zarar vermemesi için karbüratöte(boğaza) verilir...durum bu yani herşey yolunda takma kafaya :)
evet sorumu doğru anlamışsın abim yani sonuç olarak herşey normal yani ben sırf meraktan bilgilenmek için sormuştum arabanın tankını bidon gibi düşünürsek onunda kapağını açınca bi hava sesi gelmesi lazım demekki onu da düşünmüşler.Peki aklıma şöyle bir soru daha geliyor depo kapağına yakın bir yerde delik olsa ordan benzin uçar ve eksilir değil mi bu da hiç farkedilmez yani sistemde bir kaçak var mı yok mu bunun testi nasıl yapılabilir haliyle arabalarımız 15 yaşını devirmiş bunu da merak ediyorum.Günümüzde benzin fiyatları da tavan yapmışken daha da önem taşıyor.Her şey için teşekkürler

öyle bir şey olsa benzin kokusunu sürerken bile alırsın...
bilen bilir motordan benzin borularından olsun, arka pompadan olsun hatta depo kapağı dahi kokuyu salar ve araba sürerken dahi kokuyu alırsın (Allahın hikmeti :) )

Konuyu hortlatacagım simdiden kusura bakmayın benım aracımda yazın ne zaman depo kapagını acsam dısarı dogru basınclı hava cıkıyor vakumlama degıl dısarı cıkan pıss seklinde hava bunun sebebı nedır?

Konuyu hortlatacagım simdiden kusura bakmayın benım aracımda yazın ne zaman depo kapagını acsam dısarı dogru basınclı hava cıkıyor vakumlama degıl dısarı cıkan pıss seklinde hava bunun sebebı nedır?

depo havalandırma valfi bozuluyor, 120 liralık parça fakat geç çalışma yok ise sorun etmemek gerek.

Motor kısmında olan valf mı dedıgınız yoksa depo tarafındakı mı arıza ısıgı yakmamakta bı arada gec calısma oluyor arada ceyrek depo benzinde lpg yok

Geri