Merhaba Ustalarım, araç Astra Classic III 1.6 2013 model 5900 kmde. İki yıl önce oksijen senörü değişitirdik . Zengin karışımı sorunu ile tanıştık. Sizin de tavsiyelerinizle birsüre benzinde kullandık ve lpg ayarı yaptırdık, 2 yıldır kafamız rahattı. Sadece sabahları motor sarsıntılı ve yüksek devirde çalışıyor, ekzoz boğuluyor gibi olduktan 1-2 dakika sonra düzeliyordu. Bunu ustalar normal deyince sorun yapmıyorduk.
Ancak 2 hafta önce yarım kontakta servis ışığı yanınca, Ecn 17012 kodunu alınca lpg ayarı için ustama gittim. Usta aracı bilgisayara bağladı. Benzinde 0 olması gereken 12.5 çıktı (bu değer nedir hiç bilmiyorum). 5-10 km dolaş benzinde gel, dedi. Yaptık. Değişen bir şey olmadı. Usta çağırdı. Motor soğukken yukarıda tarif etiğim şekilde mi çalışıyor, diye sorunca, Evet dedim. Ya bir yerden hava alıyor ya da üst kapak açılacak, bakılacak falan dedi. Bir şey yaptırmadan ayrıldım.
1. Benzinde 0 olması gerekirken bende 12,5 çıkan değer nedir?
2. Sabahları yüksek devirde çalışmanın nedeni ısı müşiri arızası olabilir mi?
3. Bunların sebebi oksijen senörünün değişim mi sebep oldu sizce?
4. Bu şekiilde kullanmak araca zarar verir mi?
5. Yukarıda tarif ettiğim belirtilerin çözümü hususunda sizin düşünceleriniz nedir?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
Ancak 2 hafta önce yarım kontakta servis ışığı yanınca, Ecn 17012 kodunu alınca lpg ayarı için ustama gittim. Usta aracı bilgisayara bağladı. Benzinde 0 olması gereken 12.5 çıktı (bu değer nedir hiç bilmiyorum). 5-10 km dolaş benzinde gel, dedi. Yaptık. Değişen bir şey olmadı. Usta çağırdı. Motor soğukken yukarıda tarif etiğim şekilde mi çalışıyor, diye sorunca, Evet dedim. Ya bir yerden hava alıyor ya da üst kapak açılacak, bakılacak falan dedi. Bir şey yaptırmadan ayrıldım.
1. Benzinde 0 olması gerekirken bende 12,5 çıkan değer nedir?
2. Sabahları yüksek devirde çalışmanın nedeni ısı müşiri arızası olabilir mi?
3. Bunların sebebi oksijen senörünün değişim mi sebep oldu sizce?
4. Bu şekiilde kullanmak araca zarar verir mi?
5. Yukarıda tarif ettiğim belirtilerin çözümü hususunda sizin düşünceleriniz nedir?
Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar
Son düzenleme: