Bidonla mı gezeceğiz? Su eksiltiyor!..

knightrider

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
97 Model Vectra B aracım malumunuz yeni aldım. Ama su eksilttiğini geç olmadan farkettim. Kontrol için birkaç gün takip ettim, evet arkadaşlar ortalama 2 güne bir(100 km.de bir) yaklaşık 200-300 ml. su koyuyorum. Ama yine eksiltiyor. Sensörün biraz üstünde koyuyorum hatta. Nereden nasıl oluyor anlamıyorum bazen birden coolant level yazıyor, bakıyorum gene sensörün ucu suyun üstünde...

arkadaşım mutlaka baktır arabaya ince bir delik bile çok pahalıya mal olabilir ihmal etme

valla servise götürün ama tanıdığınız birine
bende ufak bir delik soğutucudaki suyu boşaltmış yol bilgisayarında yazdı bende doldurcaktım die çalıştırdım bir koku geldi iyiki gitmedim araçla gitsem kötü sonuçlar olurdu

Merhabalar,
Vectra aracınızın sorunu %90 kalorifer musluğundadır, kronik sorundur. Ezbere konuşmak doğru olmaz ama aracınızı çalıştırın, kaloriferinizi açın rolantide bekleyin yerde su var mı? Kaçak küçük ise yere damlama yapmayabilir, kalorifer musluğunu gözle kontrol edebilirsiniz. Kronik sayılabilecek sorun olduğundan ilk seçenek bu. Sırası ile genleşme kabını gözle kontrol edin, kapağını edin. Az eksilme olduğundan athapot hortumunda veya radyatörde kırcal çatlak olacağını sanmıyorum.

ahtopot denilen hortuma da baktırın.....

Son düzenleme:
Birkaç sebebi olabilir.
- Bidonun bağlantı kısımlarının çatlamasından dolayı sızıntı olabilir.
- Hortumlardan birinin çatlaması
- Kelepçelerin gevşemesi
- LPG kullanıyorsanız LPG bağlantıları
- Son olarak bunlardan hiçbiri değilse o zaman motorla ilgili bir durumdur ki sonuç kötü olabilir.

arkadaşların da dediği gibi
1-genleşme kabından olabilir
2-kalorifer peteğinden,borularından olabilir
3-radyatör peteğinden,su hortumlarından olabilir
4-blok tıpalarından herhangi birinin çürümesinden,sızdırmasından olabilir
5-silindir kapakta çatlak olabilir
6-aracınız conta yakmış olabilir
7-en kötü ihtimal umarım olmaz blokta çatlak olabilir

sizin aracınızda yas itibari ile eskimiş,yıpranmış olabileceğinden ben olsam tüm su hortumlarını ve blok tıpalarını ve hatta genleşme kabını yenilerim...

ve bir ikaz...hatirlatma...
sakin cesme suyu doldurmayin..bu ileride kaorifer ve peteklerde kireclenmeye sebebiyet verir...

Geri