Bilen arkadaşlardan yardım..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bahadircakir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
B

bahadircakir

Bilgi Girilmemiş
japonla kapı yapıştırma  olayı yüzünden yarın servise gideceğim.
park halinde vurmadan ötürü tamponumdada sorun var. şimdi ben bunları kaskodan yaptırmak istiyorum. çünkü tek hasar güvencem var ve 17 nisanda kaskom yenilenecek.

şimdi sorularım şu;
2 tamponda da vuruk var ve kapı kolu japon yüzünden hasarlı  madd bunların hepsi tek dosyada hallolur mu? yani tek hasardan hepsi yapılır mı?
2.sorum tek hasar güvencem yüzünden kaskom delinmeyecek ancak yeni poliçede indirim oranında bir değişme söz konusu olacak mı? yani bu kaskom atıyorum yüzde 20 iken hasarsızlık yüzünden gelecek kaskom yüzde 30 indirimli olacak bu etkilenir mi ?

teşekkür ettim.

Ynt: Bilen arkadaşlardan yardım..

BAHADIR. Tek beyanla olmasa bile 2 tane beyan yazarsin problem degil sonucta kaskoda hasarsizligin bozuulacak  yani indirim alamiyacaksin.

her bir yer için ayrı tutanak tutuluyor diye biliyorum ben ikinciside kaskodan yaptırırsan kaskon bozuluyor.

Ben de ikinci yıl için kasko yaparken bir şirket mini onarım sunmuyordu,fakat bir hasar olduğu takdirde hasarsızlık bozulmuyordu.Sanırım sizinki de öyle.

Eğer bir hasar için kaskonuz hasarsızlığı bozmuyorsa indirim oranınız hasarsızmış gibi olur.

2 hasarı tek hasar gibi göstermezler sanırım.Çünkü bilir kişi gelir, bakar, bunlar farklı iki hasar der.Malum primlerinizin artması da söz konusu.Öyle bir kıyak yaparlar mı, sanmam.

Çözüm olarak bir hasarı şimdi yaptırın.Diğer hasarı gelecek kasko döneminde yaptırın.

Bahadır bazı kaskolarda araç bedelinin %10 u veya %5 ine kadar hasar onarımlarında indirimin bozulmadan yapıyor... veya hassar rakamına göre  en başa almıyorda bir kademe geriye alıyor..
bence kaskocunla görüş hangi kasko bu tür onarımlarda  böle avantajları varmı sor derim...
Ayrıca aracının muhtemel masrafını ögrenip kaskocunu arıyailirsin..

evet bir hasarda hasarsızlık indirimim bozulmuyor. yani bunları tek dosyada yaparlarsa sıkıntı yok. şimdi iş bunları tek dosyada yapacaklar mı ona bakacağız?

istersen Opak selçugu ara sana direk söler...

Geri