Merhaba;
98 model Corsa'mın ilk 60.000 bakımını yaptırdım, 9 yaşına gelince,
Hiç bir parçası değişmemişti daha.
Araçtan gelen, normal olmayan her türlü ses bana bir problem veya kötü şeylere yol açacak bir sorun gibi gelir, araç bana bişiler fısıldamaya çalışıyor derim
Nitekimde bir süre sonra kehanetler doğru olur.
60000 bakımından sonra :
-Arabanın gürültüsü en az 6-8 dBA arttı,
-Bu gürültünün kaynağı ön sol taraf (Trigger tarafı)
-Seste süreklilik var modülasyon yapmıyor (Yani aynı devirde bir aşağı bir yukarı çıkmıyor ses)
-Ses rulman sesi gibi mekanik ve tiz bir ses, (bir hışırtı şeklinde değil)
-2300 devirde birden ses artıyor, vites değiştirmek zorunda kalıyorum zoraki,
-4000 devirlerde ses kalın boru sesi gibi bir hal alıyor,
- Her devirde pedaldan titreşim alıyorum, uzun yolda ayağım uyuşuyor
- Bu arada gaz pedalında sabit durumda bazen çalkalıyor araba inceden inceye öne arkaya, (tüm bu problemlerin kaynağı devirdaim mi acaba )
Servisim bu sesin normal olduğunu söyledi kaç kere gittim dinlettim.. Kulağı dizel motor sesine alışmış CDTI dinleye dinleye alışmış kulaklar için normal gelse de, 98 GM Opelim 60000 den önce çok sessizdi.. Bir bakımla birden ne değişti böyle? Problemimi yeterince detaylı olarak anlattım sanıyorum,
Tecrübeli arkadaşlar, ustalar görüş ve önerilerinizi iletmenizi rica ediyorum, önereceğiniz üst kalite yedek parça ile değiştireyim ama hangisini,
Gergi Bilyası ?
Triger Kayışı?
Devirdaim ?
Klima Yatağı ?
Diğerleri?
Saygılarımla,
98 model Corsa'mın ilk 60.000 bakımını yaptırdım, 9 yaşına gelince,
Hiç bir parçası değişmemişti daha.
Araçtan gelen, normal olmayan her türlü ses bana bir problem veya kötü şeylere yol açacak bir sorun gibi gelir, araç bana bişiler fısıldamaya çalışıyor derim

60000 bakımından sonra :
-Arabanın gürültüsü en az 6-8 dBA arttı,
-Bu gürültünün kaynağı ön sol taraf (Trigger tarafı)
-Seste süreklilik var modülasyon yapmıyor (Yani aynı devirde bir aşağı bir yukarı çıkmıyor ses)
-Ses rulman sesi gibi mekanik ve tiz bir ses, (bir hışırtı şeklinde değil)
-2300 devirde birden ses artıyor, vites değiştirmek zorunda kalıyorum zoraki,
-4000 devirlerde ses kalın boru sesi gibi bir hal alıyor,
- Her devirde pedaldan titreşim alıyorum, uzun yolda ayağım uyuşuyor
- Bu arada gaz pedalında sabit durumda bazen çalkalıyor araba inceden inceye öne arkaya, (tüm bu problemlerin kaynağı devirdaim mi acaba )
Servisim bu sesin normal olduğunu söyledi kaç kere gittim dinlettim.. Kulağı dizel motor sesine alışmış CDTI dinleye dinleye alışmış kulaklar için normal gelse de, 98 GM Opelim 60000 den önce çok sessizdi.. Bir bakımla birden ne değişti böyle? Problemimi yeterince detaylı olarak anlattım sanıyorum,
Tecrübeli arkadaşlar, ustalar görüş ve önerilerinizi iletmenizi rica ediyorum, önereceğiniz üst kalite yedek parça ile değiştireyim ama hangisini,
Gergi Bilyası ?
Triger Kayışı?
Devirdaim ?
Klima Yatağı ?
Diğerleri?
Saygılarımla,