Boya korumalı aracın temizliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan napleser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
N

napleser

Bilgi Girilmemiş
Aracı teslim alırken teslimdeki görevli araca boya koruma yapıldığını söyeledi
fırçala yıkama otomatik makinelere sokma gibi bir sürü şey saydı açıkçası bende söylediklerinin bi kısmını kaçırdım
forumda tavsiye edilen temizlik ürünlerini en kısa zamanda temin etmeye çalışıcam  ama o süreye kadar boya korumalı aracımı ne şekilde temizletmem lazım
malum şu ara küçük bi yerde olduğum için etraftaki basit oto yıkamacılara gitmekten başka bi şansımda yok
teslimdeki görevli abi sakın tabancala yıkatma boya koruma olduğundan boya atar gibi bi şey söyledi hatırladığım kadarıyla
korktuğumdan arabayıda temizletemedim 1 haftadan beri
forumda benzer başlıklar var ama ne yapmam gerektiğini tam olarak çıkaramadım o başlıklardan
ilgilenirseniz sevinirim iyigünler

Ynt: Boya korumalı aracın temizliği

hocam abartmaya gerek yok :)  
fırça ile yıkama yada yıkanmasına müsade etme yeter.  
yıkamacılar genelde işi bilir,  önce güzelce su ile kabası alınır sonra makina ile köpük sıkılır  daha sonra da süngerle iyice köpürtürler en sonunda da durulama ve microfiberle silme işlemi yaparlar, hepsi bu :)
korkmaya gerek yok yani, ama dikkat et  araç yeterli temizlenmeden bezle kurulamaya kalkışmasınlar, bir de sana tüyo vereyim yıkamacı çok kalabalıkken gitme  sallama iş yaparlar, sakinken daha  titiz ve ince işçilik  çıkarırlar...

Sağol hocam valla benide teslimdeki eleman korkuttu boya atar falan diyince tırstım

yani o kadar da abartmaya gerek yok bence de
büyük şehirlerde mecbur yıkamacılarda basınçlı su ile yıkatılıyor
önemli olan yıkattığınız yerin kaliteli olması, bilindik sürekli gittiğiniz bir yere yıkatabilirsiniz

napleser link' Alıntı:
Aracı teslim alırken teslimdeki görevli araca boya koruma yapıldığını söyeledi
fırçala yıkama otomatik makinelere sokma gibi bir sürü şey saydı açıkçası bende söylediklerinin bi kısmını kaçırdım
forumda tavsiye edilen temizlik ürünlerini en kısa zamanda temin etmeye çalışıcam  ama o süreye kadar boya korumalı aracımı ne şekilde temizletmem lazım
malum şu ara küçük bi yerde olduğum için etraftaki basit oto yıkamacılara gitmekten başka bi şansımda yok
teslimdeki görevli abi sakın tabancala yıkatma boya koruma olduğundan boya atar gibi bi şey söyledi hatırladığım kadarıyla
korktuğumdan arabayıda temizletemedim 1 haftadan beri
forumda benzer başlıklar var ama ne yapmam gerektiğini tam olarak çıkaramadım o başlıklardan
ilgilenirseniz sevinirim iyigünler

Sayın Napleser, yıkama konusunda ben son derece titiz bir insanım. Arkadaşlarında izah ettiği üzere aracınızı asla ve asla fırça ile yıkatmayın. Ancak köpüklede yıkatmayın. Köpük konusunu forumumuzda tartışmıştık, gerekli detayları biraz karıştırırsanız bulabilirsiniz. Benim size tavsiyem, markası ne olursa olsun bir adet cilalı şampuan, aracınıza ait sünger yahut mikrofiber yıkama eldiveni ve kurulama işlemi için mikrofiber bez. Piyasada bulamazsanız hepsiburada gibi sitelerden temin edebileceğiniz şeyler bunlar. Ayrıca aracınızı yıkadıkları kovaya mutlaka temiz su koydurun ve işlem bittikten sonra o kovadaki suyun aracınızın üzerine serpilmesine mani olun. Son olarak aracın gövdesini ve kapı içlerini sildikleri bezi, aracınızın kokpit kısmına sürdürtmeyin. İyi forumlar.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için forumda tavsiye edilen bakım ürünlerini temin etmeye çalışıcam artık
onlarda bi 200-250 tutcak ama yapıcak bişey yok :)

Geri