Bozuk yollarda Camı açtığımda gelen ses neyin nesidir acaba?

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar yaz geldi arabayı kışın almıştım, cam kapalıyken hiç duyulmuyordu bu ses.

Camı açınca ÇIKIR ÇIKIR ÇIKIR ses geliyor sol taraftan bozuk yollarda. Sanki ingiliz anahtarları birbirine çarparsınız onun gibi falan nasıl anlatsam.

Sadece bozuk yollarda duyuluyor...

Ne olabilir acaba?

Kışlık lastiklerden dolayı olabilir mi benım ilk aklıma o geldi .

Kışlık lastik yok ki. :D Lastikler yazlık, kışında bunları kullandım hatta.

Böyle devamlı olan birşey de değil sanki birşey bi yere çarpıyor. Ama ne biliyim arabanın nerdesinden geliyor tam anlayamadım. Kulağımda çınlıyor böyle çıkır çıkır çıkır diye... :D

Acaba alt kısımdan falanmı geliyor diyorum ne bileyim. Bozuk yollarda geliyor sadece.

jant göbeğidir

Senin bahsettiğin ses fren merkezinin hareket ettiği mil gibi bir parça var, ondan geliyor. Aynı ses benim araçta ve sol tarafta gelmekteydi. Yaptığım şey, balata ve disklere yağ bulaştırmadan bu kısmı hafiften yağlamak oldu ve sesten eser kalmadı. Çok sinir bozucu bir ses, sanki araç dökülüyor gibi.

Benim tekerleğe taş girmişti. Ses sen hızlandıkça hızlanıyorsa büyük ihtimalle taştır.

Jant göbegi ihtimalini düşünüyorum. Yarın tekrar bakacağım. Çelik jant araba. Resimdeki janta benziyor mesela. Acaba bu göbek yapabilir mi?
cms-celik-jant-357_enl.jpg

Senin bahsettiğin ses fren merkezinin hareket ettiği mil gibi bir parça var, ondan geliyor. Aynı ses benim araçta ve sol tarafta gelmekteydi. Yaptığım şey, balata ve disklere yağ bulaştırmadan bu kısmı hafiften yağlamak oldu ve sesten eser kalmadı. Çok sinir bozucu bir ses, sanki araç dökülüyor gibi.

Evet şimdi bunu da ihtimaller arasına katıyorum ona da baktırayım ama nasıl anlatacağım ustalara. Yarın hatta hidroliği değiştircem orda baktırayım. Biraz daha detaylı açıklasan. Anlamadım tam. :D Araba dökülüyor gibi geliyor bazen evet :D Ama içerden gram duyulmuyor. Camları kapatında ses yok...

Arkadaşlar yaz geldi arabayı kışın almıştım, cam kapalıyken hiç duyulmuyordu bu ses.

Camı açınca ÇIKIR ÇIKIR ÇIKIR ses geliyor sol taraftan bozuk yollarda. Sanki ingiliz anahtarları birbirine çarparsınız onun gibi falan nasıl anlatsam.

Sadece bozuk yollarda duyuluyor...

Ne olabilir acaba?
bir ihtimalde aynısı başıma geldi fren balatalarını tutan parçada boşluk oluşuyor bozuk yollarda daha doğrusu tırtırlı asfaltlarda dediğin gibi ses yapabilir.

gelen ses fren kaliperinden veya disk arkasında bulunan koruma sacı var ondan geliyor başka bişey olamaz hep olan arıza

Geri