bu havalarda yol bilgisayarınızın ortalama tüketim bölümünde kaç litre yazıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

san

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
aracım yazın klima açıkken şimdiden daha az yakıyordu.
yol bilgisayarının şu anki değeri: 6,3 (dizel)
sizlerinki ne durumda?

(genellikle eski yakıt tüketimi başlıklarına, cevap olarak litre yerine ücret verilmiş. bu başlıkla sonbaharda litre olarak, ortalama ne kadar yaktığımız hakkında bilgi edineceğiz diye düşünüyorum)

Vermis oldugunuz litre hesabi:
Sehir icinde mi?
Sehir disinda mi?
Arac nasil kullanildi?
Hangi yol sartlarinda kullanildi?

Bu gibi kriterlere gore yazarsaniz daha verimli olur.Kis mevsiminde araclar sehir icinde daha fazla yakiyor.Genellikle kucuk sehirlerde oturanlar icin soyluyorum.Araci sabah calistirip isyerine ya da gidecegi yere en fazla 3-5 km olan kisiler gitmek istedigi yer varinca motoru daha yeni yeni isinmaya basliyor.Motor soguk oldugu icin de arac gaz yememeye basliyor.Daha fazla gaza basmaniz gerekiyor.Buda yakit tuketimini direk etkiliyor.Mevsimlere gore kucuk degisiklikler gosterebiliyor.
Birde yol bilgisayarindaki verilere en az 100-150 km den sonra yazarsaniz daha iyi olur.Yoksa yanilma payi artiyor.100-150 km den sonra gercek degerleri gosteriyor.

Şehiriçi 9,3 lt....

benim arabada da 2 gün evvel dikkatimi çekti. gerçekten yaza göre yol bilgisayarı ortalamasında 1 - 1,5 litre gibi bir fazlalık var. tahminim havanın soğuk olmasından kaynaklanıyor. işin teknik tarafını bilen arkadaşlar daha sağlıklı cevap verirler ama bu EGR nin marifeti olabilir

EGR (egzoz gazı resirkülasyonu) Depodan gelen yakıt yandıktan sonra karışım eğer zengin ise bu yakıt egsozdan dışarı verilmeden önce manifolda tekrar verilir, buda dışarıya yanmamış eksoz gazı atımını önler. Eğer kullandığınız benzini farklı farklı yerlerden alıyorsanız ve benzin kalitesiz ise bu valf kirlenecek ve karşılaştığınız arızaları verecektir. Bundan kurtulmak için öncelikle benzinine güvendiğiniz bir bayiden benzin alın. Ve depoda çok az benzin bırakmayın. Bu hem bu valfin hemde enjektörlerinizin kirlenmesine ve kurumlanmasına sebebiyet verecektir.

arabamı hergun kısa mesafede kullanıyorum. bugun yol bil baktıgımda 9,3 yazısını okudum.

Geri