Merhaba 2012 model Opel Corsa sahibiyim. Yukarıda gördüğünüz resimde ki parça şoför tarafında orta konsolun alt kısmında bulunuyor. Çıplak elle dokunulamayacak kadar sıcak bir parça.
Bu parça nedir ve ne işe yarar?
Bu soruyu sormam da ki sebep bir iki hafadır arabamdan gelen bir ses var. Direksiyonun alt kısmında gelen bir zırıltı sesi tarzı bir şey. Tarzı bir şey diyorum çünkü sesi tam tarif edemiyorum. Dişli sesi yada sıvı pompaları sıvı kaçırırken çıkan sese benzer bir ses. Bu sesi sürekli duymuyorum.
Genellikle 1500-2000 devir arasında seyrederken duyuyorum ve gaz ayarı ile sesi bazen sabit hale getirebiliyorum. Gazı bıraktığımda yada biraz gaza yüklendiğim de ses kesiliyor.
Bir kaç sefer tamircinin kapısına kadar gittim ama giderken gelen ses gittiğimde kesiliyor ve araba soğuyana kadar ses gelmiyor genelde. Neyse lafı fazla uzatmadan bu sabah yattım direksiyonun altına ve gaza basıp basıp bırakmaya başladım. Hareket halinde değilken sesi duymak çok zor. Hareket halinde iken ses çok rahat duyulabiliyor. Neyse ses direksiyonun altından orta konsol tarafından geliyordu. Kapakları söktüm karşıma bu resimde ki parça çıktı ve elimle oynattığımda parça oynuyor. Sanki 1500-2000 devir arasında seyrederken sallanıp plastiğe sürtüyor muş gibi geldi. Bir köşesine karton sıkıştırarak parçayı sabitlemeye çalıştım. Sesin kesilip kesilmediğini akşam görücez artık eve giderken.