bunun ıcın baslık actıgım ıcın uzgunum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sefaefe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sefaefe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
bı sorum vardı ama baslık acmaya degermıydı bılmıyorum astra g mın orjınal egzos borularını degıstırerek performans elde edebılırmıyım dıye sorcaktım eger olumlu olursa ne yapmam gerekıyor boru ebatı ve nerden ıtıbaren degıstırmem gereklı ve borunun seklı dumduz mu olmalı sımdıden sağolun

:help:

eksoz değişikliği ile performans artışı çok zor. ama subaru impreza, mitsubishi evo tarzı araçlarda sadece eksoz değişimi ile güzel veriler alındığına kulak misafiri olmuştum...

bende kaliteli egzoslarla performansın arttığını duymuştum havayı daha iyi sıkıştırıyormuş sanırım

havayı daha iyi sıkıştırmıyorda daha rahat atıyor diye perf. artışı olması söz konusu diyue biliyorum.eğer marka bir orta boru alırsan örneğin ss,bu boru bu paraya değer mi dersin içinden emin ol.şuan tam fiyarlar aklımda değil ama son susturucu ve orta boru bile dünya para ediyor.bide manifold u düşününce ..... uçuyorrr.onun yerine dökme emme manifoldu al bence.

deyım yerındeyse ''esege altın semer vursan gene esektır''.. kaba bı tabır oldu ama 2 bygır ıcın ugrasılırmı?? ama emek var ortada saygı duyarım!!

egzosu çıkartın araçtan alın size süper performans artışı ;) egzoslar performansı etkileyen şeyler. her ne kadar teknoloji çok gelişmiş olsada illaki susturucular performansı bi derece etkiliyor

bir büyük çapla daha rahat çıkış ve 2-3 hp oynayabilir ama 2 boy büyük çap takarsan çok geniş olacağı için alt devir torkun ölecektir.Egzostu tamamen çıkardığın zaman araçtan beygir alınmaz aksine büyük tork-kompresyon kaybı olur.Unutmayınki kompresyonun bir kısmı egzost tarafındanda sağlanıyor.2,0 16v motorlarda bile 60 mm boru çapı ancak takarken1,6 hatta düşük hacimli motorlara 60 mm boru takma gibihataya düşen çok kişi var.
en fazla üzerindekinin bir boy geniş çaplısını takacaksan Ok.biraz rahatlatırsın o olur.çok getirisi olmaz.

sagolun ya bende ıkı boy dıye duymusdum 42 mm falan ama sıteden bı abımızde 63mm yap demıstı kafam ıyıce karıstı ben ıyısımı orjınal halıyle bınıyım arabama

Geri