CAR PC olayına farklı bir bakış

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sozberk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

sozberk

Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar proje şu: 8.9 inç dokunmatik ekranlı bir fujitsu siemens laptop alıp doğrudan astra g arabamın konsoluna monte ettirmek düşüncesindeyim. hatta ekran kısmı açılır şekilde ayarlanacak bu şekilde ekranı 180 derece açtığımda kılavye ortaya çıkacak. ters çevirip kapattığımda sadece dokunmatik ekran görünecek. sizce nasıl olur fikirlerinizi alabilir miyim?

konsolda bu şekilde duracak
02image.jpg

istediğimde bu şekilde açıp kullanacam

fujitsu_lifebook_p1620.jpg

arabayla işim bitince ters çevirip kapatıp gideceğim. laptoun kasasını da konsol renginde boyatacağım için bakan kişi dışardan sadece konsou görecek

the-fujitsu-lifebook-p-windows-air-3.jpg

çok güzel fikir..

sitede bunun gibi yapan vardı, link bulup buraya ekliyim, sizin için yardımcı olur..

bir de orjinal teybe aux yapı doğrudaan ona bağlayacağız. bu sayede ses ayarların vs direksiyon kumandasından yapmak da mümkün olacak

ben konumu tam çözemedim, "180 derece açtığımda" derken? konsolu komple kaplar o zaman alet. Benim aklımda exper netbook alıp ekranı kasadan ayırmak vardı. Eğer açılıp kapanma mekanizmasını istediğiniz gibi yapabilirseniz güzel olur ama ben sistemi canlandıramadım kafamda.

ayrıca böyle ekranı katlanabilen modeller çok pahalı oluyor...

yerleşim sanıyorum şöyle, kapalıyken ve dokunmatik ekran klavye üzerine katlıyken konsolda gömülü olacak, klavyeye erişim için ekran normal kullanımdaki gibi açılacak
o zaman epeyce geniş bir yer kaplayıp bir de klavye düşey pozisyonda olacak kullanım zor olmaz mı?

ama fikir çok iyi uygulamayı görmek isterim.

car pc derken sadece teyp bağlayıp bluetooth mu kullanılacak yoksa şu centrafuse da çalışacak mı?

benim aklıma şöyle bir çözüm gelmişti, klavye monitörden ayrılır, monitör sabit şekilde konsola yerleştirilir, klavye için de kızaklı teyplerdeki gibi bir sistem yapılır, istenildiğinde dışarı çekilir, gerek olmadığında içeriye gönderilir.

uçuk bi proje öle kolay olacak bişiye benzemiyo ama çok sorun yaratır gibime gliyo

şöyle bu bilgisayar normal laptop gibi açılabilecek. konsola öyle yeleşecek ki hem ekranın arkası hem de dokunmatik paneli görünür olacak. arabaya bindiğimde çevireceğim dokunmatik panel gelecek. istersem dik konumda klavyesiyle kullanabileceğim. işim olmazsa normal bir şekilde kapatacağım. tabi centrafuse gps navi çalışacak. bluetooth elm alacağız. yok yok yani. laptop 3000 tlden fazla ama sahibindende amerikadan geleni 1300 ebayda ararsak 600 felan gibi olur.

Geri