CD30 MP3'de Şarkı İsmi Görünmüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ucanturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ucanturk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Opel Astra Sedan CDTI 111. Yıl ile ben de aranıza katıldım.
Bu markaya ve modele çok da tanıdık olmadığımdan soracaklarımı internetten, forumlardan araştırmaya başladım. Bazısının cevabını buldum bazısının da bulamadım.

Mesela MP3 CD si hazırlayıp tüm şarkılara gerekli ID3 tag bilgilerini (şarkı ismi, şarkıcı ismi, albüm ismi vb.) de her bir mp3 dosyası için girdikten sonra yazdırıyorum ama Astradaki CD30 MP3 bu şarkı ismi, şarkıcı ismi vb. bilgilerin sadece ilk harfini gösteriyor.
Başka bir arkadaşın sony cd çalarında denediğimizde tüm bilgiler sorunsuz şekilde ve olması gerektiği gibi görünüyor.

Bu konuda tavsiyesi olan var mıdır?

(Daha önce sorulduysa özür dilerim, cevabını bulamadığım için sormak zorunda kaldım.)

cd ı takdıgınızda sarkı calarken , cd tusuna 3 kere basınca farklı modlarda track veya sure yada ısım olarak gosterıyor ..

Hızlı yanıt için teşekkürler.
Kullanma kılavuzunda da benzer bir ifade vardı.
Sabah denemiştim ama sanırım atladığım biryerler var.
Dediğinizi yaptığımda; hatırladığım kadarıyla, bahsettiğiniz değişik bilgileri gösteriyor ama Sadece baş harflerini.
Örnek vermek gerekirse,
Sezen Aksu, Firuze olsun şarkımız.
Şarkı adı olarak F gözükmekte.
Keza Şarkıcı adı olarak da S yazıyor sadece.
Yarın tekrar deneyip yazarım buraya.

Peki parcaları cd de track olaramı yukluyorsunuz ? Yoksa mp3 olarak mı ?

Hayırlı olsun arabanız sedancılar sayfasınada bekleriz bu arada böyle birşeyi ilk defa sizde duyuyorum ne yazıkki bilgim yok..

aşağıda yazılanlara dikkat ederek şarkılara isim vermeyi deneyin bi, belki düzelir?

[quote author=cagri]

Şimdi bir mp3 seçelim;
resim1fvv.jpg

Seçtiğimiz mp3’e sağ tıklayıp özellikler diyoruz.
resim2v.jpg

Ayrıntılara tıklıyoruz.
resim3nua.jpg

Evet,en önemli nokta.Kırmızı ile işaretlediğim bölgeyi boş bırakıyoruz.
resim4nkf.jpg

Şarkının adını başlığa yazıyoruz.
resim5zll.jpg

Ve sonuç;
resim7g.jpg

Eğer boş bırakmasaydık;
resim6n.jpg

Sonuç;
resim8j.jpg

[/quote]

Çağrı arkadaşımız güzel anlatmış buna ek olarak atıcağınız parça eğer track , waw formatında felansa yıne gostermeyebılır.

Arkadaşlar yanıtlar için tekrar teşekkürler.
CD sadece mp3 müzik dosyalarında oluşuyor.
Şu şekilde yaptım.
Her bir albüm ismiyla aynı olacak ve Türkçe karakter içermeyen klasörler olusturdum (mesela: BarisManco).
Sonra bu klasörün içine şarkıları mp3 olarak attım. Atmadan önce de cagri arkadasimin dedigi gibi düzenledim. Ama linux kullandigim icin windows media player ve diğer özellikler seçenekleri yok tabi. Başka bir program ile yine Türkçe karakter kullanmadan Sarki ve Sanatci isimlerini verdim (örnek: BenBilirim, BarisManco).

Bahsetmis oldugum gibi, ayni zamanda album ismi de olan klasör isimlerini tam olarak görebiliyorken, şarkı ve şarkıcı isimlerinin sadece ilk harfini büyük harf oalrak görebiliyorum.
Aynı cd yi bir başka arkadaşımın sony oto teybine koyduğumuzda tüm isimler çıkıyor.
Onda da şu şekilde oluyor. BarisManco / BenBilirim / BatisManco şeklinde kayarak ekranda yer alıyor.

Yazmış olduklarınızı gözeterek tekrar bir CD hazırlayacağım. Bu sefer olacağını düşünüyorum.

Geri