Cep telefonu kullanıcılarının dikkatine...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan suphi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

suphi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
AVEA, TURKCELL VE VODAFON KULLANANLAR...
Bunları biliyormusunuz...:confused: :confused:
Eğer aradığınız kişinin telefonun da telesekreter ayarlı ise, dinlediğiniz 1
sn'lik “aradığınız kişiye ulaşılamıyor” mesajı için bir normal arama
karşılığı ücretlendiriliyorsunuz !!!:mad: :mad:

İşin garip olan kısmı bu değil aslında. Normal AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlarında default (fabrika çıkışı) olarak ayarlı bir telesekreter yokken, herkeste bu telesekreter otomatik olarak ayarlı geliyor!!!
Yani sizin hiçbir şeyden haberiniz yokken, çaktırmadan sizden para almış oluyorlar. Arkadaşınızı aradınız ve ulaşamadınız mı? Hemen 1.5kontor . İki dakika sonra yine mi ulaşamadiniz bir 1,5 kontör daha...
Ne uyanıkça degil mi? İşin daha da kötüsü kimsenin böyle bir uygulamadan haberi yok, (yada büyük bir çoğunluğun)herkes diğer operatörlerde olduğu gibi aranılan telesekreterin bedava olmasını bekliyor. Ne de olsa paralı olan bir uygulama otomatik olarak ayarli gelmez yanılıyor muyum? :mad: :mad:

Bu olayı iptal ettirmek ise daha da bir trajik komik; AVEA, TURKCELL ve VODAFON'u arıyorsunuz, durumu anlatıyor ve 'uyanık' olduğunuzu gösteriyorsunuz, onlar da size AVEA, TURKCELL ve VODAFON hatlı telefonunuzdan ##002# 'yi aramanız durumunda tele sekreterin kaldırılabileceğini anlatıyorlar. :help: :help: :help: :help:
(İnternetten alıntı...)
Arkadaşlar ; bu durumla belkide hepimiz , günde bir kaç kez karşılaşıyoruz. (En azından ben öyleyim.) Belkide 1 yada 1.5 kotör çok önemli olmayabilir ama habersizce böyle birşeyin yapılması beni rahatsız ettiği için paylaşmak istedim. Eğer iptalini istiyorsanız yukarıda yazıldığı gibi ##002#' yi tuşlayıp arama tuşuna basmanız gerekiyor...
:pon: :pon: :pon: :pon: :pon: :pon: :pon: :pon:

kontörlü hattan bunu deneyen oldu mu ki hiç??
yaptım ben ama denemek de lazım bence

Walla bence bu numaranın altında da bir bit yeniği olabilir gibi geliyor

Ok ben yaptım ve telefondan çağrı yönlendirme etkin değil mesajınıda aldım.Tşk ederim

anlamadıgım kısmı 1.5 kontör nasıl oluyor:)...
ben faturalı kullanıyorumda kontör artık bucuklumu oldukii merak ettim:D:D

Ok ben yaptım ve telefondan çağrı yönlendirme etkin değil mesajınıda aldım.Tşk ederim

aynen... vay ansını her aramada hep yazardı çağrı yönlendirme etkin diye, meğer bundanmış ya!

Bit yeniği umarım yoktur...

Walla bence bu numaranın altında da bir bit yeniği olabilir gibi geliyor

Sevgili arkadaşlarım;
açıkçası bu bilgiyi, sizlerle paylaşmadan önce biraz tereddüt ettim, acaba yanlış anlaşılabilirmiyim diye. Ancak kendimde denedikten sonra emin olun tamamen iyi niyetlerimle burada paylaşmak istedim.
Yani olayda bir bit yeniği yok.
Anladığım kadarı ile faturalı hatlar için1.5 kontör ücretlendiriliyor, kontörlü hatlarda 1 kontör gidiyor.
Bazı tarifelerde, bununla ilgili özel bir düzenleme olup olmadığı konusunda bilgim yok ama, yapılan işlem sadece, size operatörler tarafından, paket halinde gönderilen, özel ayarların içindeki aktarmaları iptale yarıyor.

doğru benimde ablamın bi kaç arkadaşımın hat bölyledi uyardım düzelttiler anlamadığım 100 kontoru 15 küsür milyon yaptılar vede 3-4 kişiyle adam akıllı konuşmaya çalışsanız yetmiyor bile buna rağmen böle bişey yapıyolar ayrıca avea için konuşuyorum satış taktiğine bakın 10 milyona hat aldım 1 ay kadar önce yanılmıyorsam 100 kontor vardı içinde kontor bittiğinde tekrar kontor yükledim o da nesi kayıt için ilk yüklemenizden 50 kontor düşülmüştür dedi şok oldum

16,5 mılyona 100 kontor aldım:mad: çok sınırlıyım bu turkcell e bu neya valla arkadaslar bu rekabet ortamında bıle cok ucuk fıyatlara konnusuyoruz. ben o sekreterı dınlyıorum kontro gıtmıyor?

Geri